Sillsallad med fräscha toner och mycket krispighet. En klar inläggning med svenska smaker. Moderna friska smaker. Tanken är att sillinläggningen ska vara som en cheviche på sill och inte vara så krämig utan mer som en moderna sillsallad.
Modern sillsallad med äpple, selleri, kapris
Ingredienser:
1 förp 5-minuters sill
10 cm pepparrot
2-3 tsk dillfrön
1 grönt äpple
2-3 selleristjälkar
1 dl kapris
1 knippe salladslök
1 kvarts lime
Gör så här: Börjar med att hälla av och spara spadet från 5 minuters-sillen. Gör en lag av spadet ihop med pepparrot och dillfrön. Skär sillen i mindre bitar, gärna små kuber, ca 1 cm och lägger i lagen.
Skär och hacka äpplen, selleri och salladslök i lika stora bitar/kuber som sillen. Pressa några droppar lime över grönsakerna. Det är för att motverka bruna äpplen. Häll av sillen och bland ihop med grönsakerna och kapris.
Ser gott ut! Hur mycket dillfrö ska det vara?
Hej och stort tack Emilia för att du såg detta. Det har ju fallit bort! 2-3 tsk dillfrön beroende på hur mycket dillsmak man önskar.
Lycka till 🙂
Toppen, tack! Ska testa på söndagens brunch!