Sommarmiddag med kokta primörer. Och några friterade…

För ett tag sedan blev det blev en sådan där sommarmiddag jag längtar efter oktober till maj. En middag hemma i gassande sommarsol och med sommarmat på bordet. Kanske den bästa och mest enkla sommarmaten? Mängder av kokta sommarprimörer serverade med kall skinka/kassler och majonnäs. Rätt och slätt, helt perfekt!

Kanske inte de mest stajlade bilderna då det liksom var en hungrig skara som ville hugga in… men ni fattar nog grejen ändå!?

Spetskål, färskpotatis, morötter, rödbetor, blomkål, knipplök är bara att koka och njuta. Aubergine och zucchini kräver lite mer. Nu när vi blivit friteringstokiga så testades det. Fantastiskt gott. Galet gott faktiskt. Och några färska lökar åkte med också och som dottern sa: men det är ju som lökring. Ja just det!

Det finns inte mycket som slår nykokt spetskål med maffig majo så här års faktiskt.

 

Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Du kanske också gillar...

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x