Enkla chokladmuffins! Visst är det något härligt med det där enkla när allt går fort och resultatet snabbt kommer i din hand. Och på ditt fikafat!
Så var det med mina enkla chokladmuffins jag gjorde igår. Nu när jag, som så många andra, hamnat i karantän med lite feber. Vill absolut inte sprida smitta vidare oavsett vad det är för bugg jag har! Då ville jag baka något om jag ändå ska hänga hemma. Ja, som ett karantänmys så att säga. Något att göra och något gott att äta. Win win kan vi kalla det.
Och dessa muffins fick då vackra och våriga blommor som ätbar dekoration när jag ändå hade gjort dem. Vill du se hur du gör dem kan du se HÄR.
Enkla chokladmuffins med frosting
Ingredienser, 12 st
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
3 msk kakao
2 ägg
1 dl mjölk
150 g rumsvarmt smör
1,5 dl socker
1 tsk vaniljsocker
Ingredienser frosting
200 g färskost
3 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
Gör så här: Sätt ugnen på 200°. Häll mjöl, kakao och bakpulver i en bunke. Vispa ihop ägg med mjölk med en gaffel i annan skål och häll över i mjölblandningen. Blanda samman med en gaffel. Klicka i smöret och häll i socker samt vaniljsocker. Vispa ihop med elvisp tills det blivit en riktig smet och lite fluffigt.
Ställ 12 bakformar på plåt eller i muffinsplåt och fördela muffinssmeten lika. Ställ in i ugnen och grädda i ca 20 minuter, prova med sticka om de är klara. Ställ på galler och låt svalna.
Frosting: Häll färskost i en bunke och vispa i florsocker med elvisp, lite i taget. Avsluta med vaniljsocker.
Bred eller spritsa ut frostingen över muffinsen.
Snälla saftig muffins med söt och lite syrlig frosting. Och i perfekt storlek.
Den torkade ananasen har en otroligt stark smak. Blir som all smak från ananasen koncentreras och växer i den lilla torkade blomman. Supergod och vacker.