Jag måste bara få visa årets sommardessert! Jag sitter nu med alla bilder från midsommar och ska sätta ihop ett av de somrigaste inläggen i bloggens historia men jag vill först plocka ut och tipsa om världens bästa och enklaste sommardessert: sorbet och mousserande vin.
Det var den desserten jag tänkte på när jag kanderade syrener. Att toppa desserten med. Aldrig testat förut och tänk, det blev full pott på första försöket. Precis som mitt midsommarbröd. Verkar ha tur nu, kanske köpa lott???
Sommardessert! Sorbet & mousserande vin
Ingredienser
Sorbet av önskad smak
Mousserande vin, champagne
Topping som bär, kanderade blommor, ett sprött kex
Gör så här: Skopa upp sorbetkulor i vida glas eller serveringsskålar och toppa med det du vill. (Har du hallonsorbet kan det vara fint med just hallon) Servera vid bordet och häll på champagne eller mousserande vin precis vid gästen.
Det bubblar och smälter på ett mycket föredömligt sätt. Kan nog inte ha en bättre sommardessert än denna när jag tänker efter.
Och den här bilden säger en hel del om hur vår midsommar var: alldeles härligt glad och lekfull. När barnen fick isglass, godis och springa fritt serverades den vuxna desserten. Det for nerf-skott i luften så man fick ducka och vara beredd, ha ha. Precis så där sommarlovsaktigt jag älskar.
Men nu ska jag koka mig mitt kaffe och redigera bilderna från vår midsommar. Svårt att tro att det är midsommar för det är inte en regnjacka eller gummistövel nånstans ju! Alltså wow vilken sommardag.
Jisses vad gott det ser ut, den ska jag lägga på minnet. Skulle själv koka syren syrup, men hittade inga syrener men fick köra på rabarber istället.
Här i Skåne startade dagen med åska och regn och slutade in på småtimmarna likada t, men hela dagen var det sommarväder som gällde
Kram Kajsa