Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

18 juni, 2020

Kanderade syrener – eller ja, kanderade blommor överlag

Nu har jag kanderade syrener redo för midsommar. Jag har en plan på att dekorera efterrätten med dessa söta (i dubbel bemärkelse) kanderade syrener.

Men så klart kunde jag inte vänta till fredag när jag nu redan hade dem. Vad kan jag dekorera? Jo, jag har en halvfull kakburk med köpekakor – de kan jag piffa till!

Kanderade syrener

Hur bra blev det inte då med dessa söta lila sockrade syrenblommor på de där kakorna? Så mycket roligare att servera nu, eller hur?

Kanderade syrener

Ingredienser
Syrenblommor
Äggvita
Strösocker

Gör så här: Skölj syrenen i vatten och lår torka på papper nån minut. Plocka av blommorna från blomstjälken. Häll upp socker på ett fat och lägg ett bakplåtspapper på en plåt eller skärbräda.
Knäck ett ägg och separera äggvitan i en bunke. Lägg i blommorna och se till att blommorna blir helt täckta.
Ta upp en blomma med pincett och doppa i sockret, häll över med en sked så det kommer socker runt hela. Plocka upp med pincett och skaka försiktigt så eventuella klumpar lossnar men inte så att det lossnar helt så klart. Lägg på bakplåtspappret, strö över lite mer socker så hela verkligen täcks och låt ligga minst ett dygn. Skaka lite försiktigt då och då så blommorna inte fastnar i pappet eller i varann. De kanderade syrenerna ska bli helt stela.

Kanderade syrener

Blommornas färg svagas under natten och får en sådan härlig frostig känsla över sig.

Kanderade blommor kan användas till mycket där du önskar dekorera mat med blommor. I detta fall ville jag som sagt piffa till vanliga kakor. för att de ska fastna så gjorde jag en frosting.

Kanderade syrener

Frosting: Häll florsocker i en burk och droppa i kallt vatten. Rör ihop med gaffel. Blir frostingen rinnig häller du i mer florsocker och är den för tjock tar du en droppe vatten i taget tills rätt konsistens uppnås.

Ringla över kakan och placera den sockrade syrenblomman. Låt stelna.

Kanderade syrener

Som du vet älskar jag genvägar och även om sockrade syrenblommor är rätt meckigt så är det ändå en genväg att piffa till köpekakor. För du minns väl min gevär till en vackrare köpetårta? Kolla annars HÄR.

Comments (2)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.