Höstmys kommer laddat

Jag är så splittrad just nu. Jag sitter med en jätteproduktion för julen (tror ni kommer gilla resultatet) samtidigt som jag har halloweenjobb exakt nu, bakade kanelbullar igår med två missöden som tog på mitt baksjälvförtroende (skriver längre ner) och den väggrenovering vi startade ger ett kaos i hemmet som ju också är min arbetsplats. Och sedan så ser jag genom fönstret hur hösten börjar bli som allra vackrast och tiden där jag brukar må som bäst är nu. Den vill jag inte missa för allt går ju så fort. Samtidigt som jag lyckats dra på mig en förkylning som gjort att jag varit tvungen att avboka två roliga saker idag för att var hemma med snorig näsa.

Jaha, det var ju en peppig inledning… Förlåt det var inte meningen, fingrarna bara rann över tangenterna men kanske bra att vara öppen med att det ”är mycket nu”. Men då kanske jag just ska gräva lite i arkivet och plocka fram härlig höststämning, skönt mys att liksom omringa mig med så jag (och du) kommer i stämning för helgen.

Vi börjar med det mest givna – kanelbullar. För du firar väl denna väldoftande och -smakande dag idag???

Och igår när jag skulle baka var jag lite för snabb. Jag köpte jäst, tog tag i ingredienserna i skafferiet och satte degen. Efter jäsning tyckte jag degen var lite… brun. Aha, jag hade använt kärnmjöl med fullkorn tydligen. Ja ja, det får bli nyttiga bullar tänkte jag.

Sedan när det var dags att grädda bullarna så slog jordfelsbrytaren av köket. Igen och igen och igen. Va f*n? Jag använde tricket att jäsa i ugnen med varmt vatten i en kastrull. Det visade sig slå ut hela ugnen när den var fuktig. Tur då vi har en liten ångugn till som också kan användas som vanlig ugn. Det var som om nån inte ville att jag skulle baka…

Då tar vi och går vidare och jag vill föreslå att du går och plockar ekollon på marken. Dags att sätta små skott av dem och se det gro medan världen utanför gör det motsatta.

Och med hattarna kan du pyssla nya mjuka ekollon.

Höstens vackraste pyssel med vackra lönnlöv i höstens färger. Se HÄR.

Ingen har väl missat att det är äppelår i år? Torka dem och ha goda äppelchips i höst.

Soppans tid börjar nu. Och pumpan är i säsong. Det är med andra ord dags för en pumpasoppa!

In med färger i hemmet. Energier och värme.

Nu är också tiden för umgänge runt bordet. Långa middagar med många eller få. Avancerade menyer eller dina favoriträtter du kan göra i sömnen. Spelar ingen roll – bara det blir av och bordet får fyllas av liv.

Nu ska jag bli kvitt min förkylning och pigga på mig. Solen lyser in genom fönstret precis nu och kanelbullen (den lite grova) står redo bredvid datorn så det hjälper.

Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Du kanske också gillar...

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x