Följ mig:
Bakning & Godis Tips och trix

Tips på hur man rullar snyggare kanelbullar

2 oktober, 2015

Självklart vill alla ha goda och saftiga kanelbullar men att de ser vackra ut är inte helt oviktigt.

Alla har nog sin egna knyck på hur man får till den perfekta kanelbullen. Jag har testat två varianter och häpnas över hur enkelt det var att få till en konditorlook på snurrorna. Och sen så är de rasande goda och saftiga kanelbullar också.

Recept och ytterligare 17 tips för saftigare, godare och snyggare kanelbullar finner du  HÄR.

Sen så ska man inte missa att pensla ordentligt med ägg innan gräddning för en fin gräddyta. Vipsa ihop ägget med en skvätt kallt vatten. Det gör att bullen behåller sin jäsningshöjd som annars sjunker något när man penslar. Täck hela ytan.

Kavla ut din vetedeg till en rektangel och ber på smör, strö över socker och pudra över kanel. Vik sedan degen i tre delar – till tre lager, se bild.

Kavla den trelagrade degen något så den plattas till och blir större. Skär degen i strimlor och nu ska det snurras. Ska visa två varianter.

 

1. Kanelknutar

Första varianten – ta en strimla och vira runt tre fingrar på ena handen. Den tamp som är “över”,  inte snurrats, träs rätt över snurran/bullen och fästs på undersidan. Blir till en fin och läcker kanelsnurra.

 

2. Kanelsnurror

Den andra varianten ger verkligen den där proffsiga känslan. Ta en remsa och dela på den så den får två ben. Snurra de två benen runt varann och sen rulla in sedan “flätan” till en snurra.

saftiga kanelbullar

Hoppas ni nu får till en både god och snygg gofika!

Bonus: Gör kanelbullewraps – lite modernare, lika god.

3 gillar detta

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar

  • Svara Nilla Tankebubblor 2 oktober, 2015 at 14:48

    Fina bullar det! Trevlig helg.

  • Lämna en kommentar

    Close