Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

24 september, 2023

Dukningstips till oktoberfest – print att ladda ner

Ja men nu är ju oktoberfest igång nere i Tyskland och finns det en högtid nånstans på klotet där det ges möjlighet till mat och dukning så kommer jag garanterat att plocka upp det, ha ha.

Långbord med glada och öldrickande människor som samlas för att njuta av livets goda. Nu kanske jag inte kan bjuda på en massa långbord för hundratals människor, liveband med dragspel och tuba eller ens mig iklädd en dirdel men det jag kan bjuda på är tips för dukning och framförallt ett print att ladda ner som har det karaktäristiska mönstret från Bayern där oktoberfesten går av stapeln.

Ett mönster i blå (eller cyan på tryckspråk) romber som av vad jag förstått är Bayerns mönster. Ja det återfinns bland annat i fotbollslaget Bayern Münchens logga tex. Otroligt snyggt tycker jag som gillar grafiska mönster.

Klicka HÄR för att ladda ner en utskrift. Den är gratis men om du gillar det jag gör och vill bidra till min lilla verksamhet får du gärna sponsra valfritt belopp till mitt företags-swish 123 140 26 50 och det registreras enligt SKV’s alla regler. TACK!

Utskriften är ett A4 och du kan ju göra vad som helst av det. Vimplar, hattar, girlanger… Jag gjorde nu servettringar genom att limma remsor runt servetterna.

Och de enklaste bordstableterna man kan tänka sig: Genom att lägga utskrifter i plastfickor.

Ja, det var väl kreativt…? Inte standardstorlek på en bordstablett men gjorde illa fall dukningen lite roligare och tema-anpassad.

I alla sin enkelhet blev det snyggt. Och mitt köksbord tycker jag passar nästan pinsamt bra ihop med ölfestivals-temat också. Lite så där festivallångbordsaktigt kan man säga.

Jag får återkomma med vad jag tycker man kan servera, förutom öl då, på en riktigt oktoberfest. Eller ja… jag har ju själv inte varit på någon äkta i Bayern så jag får liksom killgissa mig fram och vara gravt generaliserande tyvärr. Men duka – det kan jag!

Comments (2)

 • Hej! Följer din blogg med nöje sedan några år. Idag reagerade jag på en grej som jag vill dela med mig (och sen gör du vad du vill med den kommentaren såklart, jag ger den i bästa välmening). Jag jobbade för många år sedan med kvinnor som drev företag, bland annat utbildade vi i styrelsearbete och skrev en bok som kronan på verket! En sak som vi noterade och som forskningen då också hade tagit upp var det fanns vissa återkommande av skillnader mellan manliga och kvinnliga företagare. En sådan var (är?) att kvinnor gärna använder förminskande ord om sin verksamhet. Små värdeladdade tillägg som att “hålla på med” och “pyssla” (även om det sista är högst relevant i ditt fall, haha) istället för att driva. Eller “min lilla verksamhet”, som om den inte riktigt räknas bland alla riktiga företag som gör riktiga saker. Ja, du fattar. Bra att du tar betalt för din kunskap och service, men de som vill stödja din verksamhet tycker nog inte att den är liten, utan tvärtom ger ett stort mervärde. Du är framgångsrik och bra på det du gör! Det är stort!

  • Hej Sandra och du har så rätt. Jag känner att jag har svårt att ta betalt för mitt jobb och då liksom går med mössan i hand och försöker lägga huvudet på sned och be om hjälp. Så är det och som du säger tror jag i är många kvinnliga småföretagare som lider va detta. Jag håller med dig och jobbar på det.
   Tack för kloka fina ord ♥️
   Kram
   Helena

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.