En av de mest klassiska tilltuggen till glögg måste väl baconinlindade dadlar vara. Och varför den blivit en modern klassiker är nog för att den är lätt att göra, smakar så gott med bra balans mellan sött och salt i bacon och dadel samt passar så bra till glögg. Har du inte gjort den än så är det här ditt tecken på att göra den i år till glöggmingel eller julmys.

Det är inte alla som gillar dadlar och då vill jag föreslå att ta katrinplommon i stället. Samma sötma och kanske enklare i sin smak? Eller ta båda vet ja!
Baconinlindade dadlar till glögg
Vad som behövs:
Baconskivor
Dadlar
Gör så här: Värm ugnen till 200° och lägg bakplåtspapper på en plåt.
Vira in varje dadel i en baconskiva. Lägg på plåten med den öppna baconsidan nedåt.
Ugnsbaka i ca 20 minuter, tills baconet är tillagat och krispigt.
Ta ut och låt svnlna något på plåten.
Lägg upp på fat och stick eventuellt ner tandpetare i bacondadlarna eller lägg tandpetare vid sidan. •

