Då var årets första julbord intaget och det på Tennstopet dit julpodden Under granen tagit sig. Vi var nyfikna på nyheten att restaurang Tennstopet serverade julbord men inte klassiskt smörgåsbord där man flockas runt de olika rätterna utan att alla turer, läs HÄR, serveras på tallrik, med bordsservering.

Jag som älskar julbord och något jag är stolt över – alltid tar exakt så mycket mat jag önskar och är hungrig på så jag inte slänger något alls. För det är verkligen ett problem med hur mycket mat som måste slängas då gäster tar en till tre sillbitar för mycket, testar rätter de sedan kom på att de inte gillade eller inte kunde hejda sig vid revbenen och tog ett helt knippe för det är ju så gott. Speciellt när det är hemmalagat…
Välkommen in och lyssna:

Jag tycker Tennstopets satsning är spännande ur ovan nämnda perspektiv men även som en lösning för restauranger som har begränsad yta och valt bort julbord.




Som jag säger i avsnittet älska jag det danska sättet att äta julmat; att det kommer på fat. Inte bara för att det blir mer hållbart och portionsanpassat men även för att man kan servera det så himla vackert.
Under pandemin och vi hade en jul för oss fem satsade vi på just den danska julens servering. Lite pill för oss men så kul att testa och göra. Och då vackert. Kanske barnen då var för små för att uppskatta fullt ut…

Marcus Bremdal, köksmästare på Tennstopet och mannen bakom julbordet. Även tidigare finalist i Årets Kock och med i kocklandslaget.

Tennstopet är en av mina favoritrestauranger och en av Stockholms få bevarade krogar. Älskar att Stockholm har så stort och bra krogliv men hetsen att renovera bort gammal inredning har nu gjort att det bara är Tennstopet, Wasahof, KB, Prinsen och Pelikan kvar. Lite sorgligt tycker jag.



Asvlutar med en fantastisk trio.

Så gott, så vackert och så trevligt. vad tror du om att det kommer bli fler sittande julbord?
