Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

27 november, 2020

Vår aktivitetskalender är klar – du får den också!

Phu, nu är den aktivitetskalender jag funderat på hur länge som helst äntligen klar. Det är lite så för mig – skomakarns barn går med trasiga skor och jag pysslar typ i sista minuten till mina egna barn. Kunderna går före, ha ha.

aktivitetskalender

Jag är barnsligt förtjust i smällkarameller som du såg igår och ville göra en julkalender till barnen med 24 stycken smällkarameller. Det har jag gjort en gång tidigare, då i silkespapper, men ville göra en ny variant, lite renare kan man säga. Jag ser på Wikipedia att de även kallas julgranskaramell. Det ordet vill jag använda.

Barnen får en skumtomte i den antika kalendern jag har fått med mig från barndomshemmet så mer godis behöver de och små leksaker vill jag inte ge då de gånger jag letat fram 24 stycken småpryttlar eller delat upp lego mm så har det liksom bara blivit kul för en liten stund och typ bara en axelryckning från barnen. Nej, nu var det dags att göra något annat. En aktivitetskalender ville jag göra, inte uppdrag som att krama någon osv utan aktiviteter kopplat till vår jul. Varje morgon får barnen, 3 barn tar alltså en lucka/smällkaramell var tredje dag, öppna och läsa vad för juligt som kommer ske den dagen eller kvällen. Sånt som vi ändå skulle göra.

Aktivitetskalender att ladda ner!

Jag har gjort en variant till dig som du kan ladda ner HÄR och spara på ditt skrivbord för att sedan skriva ut.

Den är gratis men om du gillar det jag gör och vill bidra till min verksamhet får du gärna sponsra valfritt belopp (allt från en tjuga är verkligen uppskattat) till mitt företags-swish 123 140 26 50 som registreras enligt SKV’s alla regler.

aktivitetskalender

Som små mysiga påminnelser om att det är julen vi laddar upp för. Och vilken tura att jag får vara med på dessa också! Kanske en kalender åt mig mest, ha ha!

Ja, som du ser så gjorde jag smällakarmeller av kräppapper och inte med de där långa fransarna som annars är på smällkarameller. Jag har en steg-för-steg på dessa karameller om du vill se HÄR.

Comments (2)

  • Åh, har tänkt på denna kalender i ett helt år – haha! Önskade jag sparade ner den förra året men mitt barn var något litet då så tänkte att jag skulle göra en i år… Du får gärna länka om den eller om man kan få köpa den av dig? 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.