Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

24 april, 2018

Tips på buffetmat till firande från er läsare

När man ber om tips på buffetmat här på bloggen får man svar! Tack snälla ni så här ett år senare, host host.

I morgon fyller jag år (hurra) och med det kommer alltid frågan: hur vill du bli firad? vad vill du äta? I år var jag snabb på att svara till skillnad från förra året. Då var jag gravt matdeprimerad. Och när jag säger matdeprimerad menar jag inte att jag inte ville äta eller var hungrig utan att jag inte var sugen på någonting. Fil med flingor dög till alla måltider.

Förra året ställde jag frågan till er läsare vad ni skulle rekommendera för mat till en födelsedag. Var öppen för alla smaker men det enda jag faktiskt hade nån önskan om var mat som passar buffet och gärna svenska smaker, vad det nu är…

Fick en massa bra tips och de tänker jag samla ihop här.

Tips på buffetmat till firande från er läsare

• Smörgåstårta

• Västerbottenpaj

• Vårbuffé: skinka som är griljerad med örter och vitlök, Janssons frestelse, köttbullar, prinskorv, gubbröra, knäckebröd, stark ost.

• Sparris och hyvlad parmesan

• Ärtsoppa och varm punsch, pannkakor med grädde och sylt

• Pitepalt med sidfläsk i mitten, smör, lingonsylt.

• Grillade olika korvar serverat med potatispuré, rökt sidfläsk och surkål

• Buffé med tillbehör till grillade hamburgare

• Löjrom på rårakor med syltad rödlök och smetana

• Smörbakad torsk med rödbetor, kapris, kanske hackat ägg, dill och smörslungad färskpotatis

• Snittar med skagenröra, gubbröra och löjrom med smetana

• Matjessill med brynt smör, dill serverat med färskpotatis

• Ostkaka med grädde och rårörda hallon

• Knäckig rabarberpaj (och jag måste säga att HÄR har jag det bästa receptet)

• Dricka vitt vin, bubbel och en liten jäkel till sillen!

Och vad blev det då för middag förra året?? Jo det blev en salig blandning av mycket skulle jag säga. Maken visade sin kärlek genom att duka upp en buffet av mina favoriter. Inte så att allt passade varann egentligen men ändå passade så att säga. Gott + gott = extra gott kan man säga.

tips på buffetmattips på buffetmat

Vattnas så i munnen! Och vad ska vi då äta i morgon på födelsedagen? Det får vi se snart…

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

Comments (4)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.