Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

4 april, 2013

Hotta till blodpuddingen och vardagsmiddagen

Skyndar hem från jobbet via förskolan med två äventyrslystna galonbarn och får fram middagen på bordet. Tar ett säkert kort med en rätt som går hem hos barnen. Phu!

Men själv då? Sitter du och njuter av en smarrig, vällagad måltid? Den där belöningsmåltiden du är värd efter en slitsam arbetsdag? Inte alla dagar i veckan kanske men ibland får jag till det. Och det bästa är ju om man kan kombinera och göra en rätt som går snabbt och barnen slukar men även en måltid som de myndiga i sällskapet också gillar och uppskattar.

Blodpudding! Denna lilla skapelse som på nåt märkligt sätt är älskad av de flesta. När man har utländska gäster och svensk mat kommer på tal hamnar man till slut på blood pudding. – What!? A pudding of blood?? – Jajamensan och det är smaksens!

Med lingon och lite råkostsallad så är man hemma men snabbt kan man få rätten att bli lite mer intressant med stekt bacon och stekta äppelklyftor. Inte direkt rocket sience men förbenat enkelt och gott. Extra goda blir blodpuddingsskivorna om de får stekas efter baconet så de får smak av baconet.

Foto: Helena Lyth

Follow on Bloglovin

Comments (2)

 • Jag äter verkligen precis allt UTOM blodpudding, men jag skulle så himla gärna vilja tycka om det! Man kanske skulle testa din variant att steka skivorna i baconfett..
  Att det är blod rör mig inte i ryggen, för jag älskar mammas blodbröd (finsk maträtt), men det är nåt med den söta smaken i blodpudding som inte går hem hos mig.
  Kram och ha en skön dag.
  Helena N

  • ‘@ Helena: Oj, låter som du borde testa igen. Håller med, det är sött, men det gillar jag. Maken kör alltid några varv med pepparkvarnen och lite flingsalt på sina skivor. Kanske kan vara något?
   Blodbröd?! Låter fantastiskt och spännande.

   Ha en härlig dag du med! 🙂
   Kram!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.