Recept på Brantevikssill

Första sommaren som föräldrar ville vi njuta av till fullo som en liten familj så vi hyrde hus på Österlen, i Brantevik närmare bestämt. Ett riktigt litet sommarparadis. Ganska snart vi anlänt kom vi i kontakt med den lokala delikatessen Brantevikssill. Det blev inte bara en sommarromans utan en beständig sillkärlek.

Detta är en sill som är ganska söt och i mitt tycke en god sill att ha på sillbordet som komplement till andra mer salta sillar.

Brantevikssill

Ingredienser
2 burkar 5 minuterssill a 420 g
1,5 msk vitpeppar
1,5 msk kryddpeppar
5 lagerblad
1 gul lök
1 röd lök
1 dl hackad färsk dill
1 dl hackad gräslök
1,5 dl strösocker
1 msk salt

Gör så här: Lägg sillen i en sil och låt rinna av ordentligt. Denna sill har ingen lag utan den skapas under lagringen.
Finhacka lökarna och hacka dill och gräslök. Mortla vit- och kryddpeppar och bryt lagerbladen mindre bitar. Blanda peppar, lökhack, dill, gräslök, lagerblad, socker och salt i en bunke. Skär sillen i bitar och varva sillen med lök- och kryddblandningen i en ren glasburk. Förslut burken väl och låt stå svalt helst i 2 dygn.

Prenumerera
Notis om
guest

1 Kommentar
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Cecilia
9 år sedan

Har just lagt in denna sill till midsommar, kommer bli fantastiskt! Tack för recept! /cecilia ö

Du kanske också gillar...

1
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x