Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

31 juli, 2016

Tips: Snygga och myggfria drinkar med drinkparaply

Jag tipsade häromdagen i Nyhetsmorgon om att sätta muffinsformar på glas och sticka ner sugrör i för att få en drink helt fri från flygfän. Här kommer ett liknande tips fast kanske lite snyggare?

Drinkar och paraply hör ju ihop. Hörs ju på namnet; drinkparaply!

drinkparaply

Paraplyt ska hänga lite snyggt på sidan. Kanske instucken i en exotisk frukt som klämts fast på glaskanten. Då har man piffat till det rejält eller hur?!

drinkparasoll_01

Men om man har paraply som lock och sätter sugrör igenom blir det även funktion.

drinkparaply_01

Det som är viktigt att tänka på är att ha ett glas som har en öppning mindre än paraplyts bredd. Annars får drinkpapraplyt bada i drinken…

sugrör_drinkparaply

Fäll upp paraplyt och skär ett litet kryss i pappret. För försiktigt ner ett sugrör och placera som lock på din drink. Piffigt.

drinkparaply_02

Som barn roade jag mig med att göra barnsliga, roliga och färgglada drinkar åt mina föräldrar. Blandade saft med karamellfärg, doppade glaskanter i socker, skar gurkskivor till blommor med mera, med mera. Till och med skrev och ritade drinkmenyer för de tålmodiga föräldrarna att välja på. Så på helgkvällarna när mina storebröder var ute på galej och jag fick helt eget spelrum med föräldrarna agerade jag bartender i safthörnan. Senare blev det milkshake. Jösses vad jag höll på å kladda! Det ska börjas pysslas i tid…

Comments (1)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.