Jag har testat att baka kanebullewraps. Som en gigantisk Pågengiffel om ni förstår vad jag menar. Ja, och ni som följer mig på Instagram har såg mina försök till detta igår.
Kanelbullar kan man väl aldrig få nog av? Men det är ju kul att variera sig också så klart. Kanelbullarna är egentligen de samma, det handlar bara om hur man viker, snurrar eller rullar den.
Ville göra en ny form på kanelbullarna (iaf för mig) så då tänkte jag på wrap-vikning.
Två recept på kanelbullar:
detta recept är med kalla vätskor och
detta recept är med varma.
Två olika vägar, båda lika goda och saftiga.
Gör kanelbullewraps så här
Dela den jästa degen i 24 delar och kavla ut till långa ”tungor”.
Bre på rumsvarmt smör, strö över socker och kanel och sen vik varje”tunga” i tre lager.
Lägg på bakpappersklädd plåt och låt jäsa 30 rep 60 minuter beroende på recept.
Pensla och strö på pärlsocker efter den andra jäsningen och precis innan gräddning.
Hur blev kanelbullewrapsen då? Riktigt mycket med kanel blev det och gott med en så saftig kärna. Det är något speciellt med att hålla i och äta en bulle i det här formatet. Känns igen samtidigt som det är något nytt.
Vill du göra vika och snurra till vackra kanelbullar? Klicka då HÄR för två tips riktigt bra tips.
Åh, det ser gott ut!
Vad spännande att testa det, det verkar gott 🙂