Chimichurri är både en god marinad och kryddröra som passar gott till grillat. Svårt att riktigt säga om det är en sås eller flytande krydda så att säga. Vissa kallar Chimichurri även för salsa. Oavsett beskrivning och benämning är det grymt gott och kan uppenbarligen användas till mycket. Kanske då främst till grillat.
Smaken har mega spännande på en gång. Det är hetta, syra och salt vilket då gör röran, såsen, salsan perfekt till grillat.
Cimichurri
Ingredienser:
1,5 dl olivolja
0,5 dl rödvinsvinäger
1 msk saft från lime el citron
3 msk torkad oregano
1 tsk salt
0,5 – 1 tsk chili flakes
Stort knippe bladpersilja
0,5 finhackad silverlök
5 vitlöksklyftor
1 tomat – finhackad utan frön
Gör så här: Blanda olivolja, rödvinsvinäger, citrussaft, oregano, salt och chili flakes i en bunke.
Hacka bladpersilja, lök, tomat, vitlök och tomat och blanda i. Låt stå och dra ett tag innan servering.
Vill du ha mer tips till grillat?
• Nektarinsalsa med avokado & chili
• Vattenmelonsallad med fetost & oliver
• Grillad avokado