Följ mig:
Maträtter

Vattenmelonsallad med fetaost, oliver & salladslök

8 juli, 2014

Det känns som om det blivit en sommarklassiker. Vattenmelonsallad med fetaost och oliver måste jag bara får mumsa på när värmen slår till.

I går hade vi en helt underbar sommardag med bad. Barnen tog var sitt simmärke och stolta som tuppar visade de upp sina små nålmärken till allt och alla. Väl hemma fortsatte sommaren och då vi hade vattenmelon hemma så passade det alldeles perfekt med en vattenmelonsallad till sommarmiddagen i trädgården.

Salladen kan ätas som snacks till en sval sommardrink, som en förrätt eller som ett gott tillbehör till grillat kött.

Ingredienser
1/4 vattenmelon
300g (2 förp) fetaost
290 g (liten burk) svarta oliver
Salladslök
Olivolja
Flingsalt

Gör så här: Skär melonen i ganska stora bitar och lägg på fat. Bryt och blanda i fetaosten. Lägg över oliver. Skär salldslök i smala strimlor och strössla över. Blanda försiktigt. Ringla över lite olivolja och krossa några nypor flingsalt över. Servera.

Sommarkvällsljuset letade sig in i trädgården.

 

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar

Lämna en kommentar

Close