Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

16 mars, 2020

Gick upp, åt frukost & sen blev det inte så mycket mer

Hej på dig! Hur mår du? Visst är det en fråga vi som vanligast slänger ur oss och inte alltid lyssnar på svaret på, nu är en helt annan fråga! Aldrig har väl vi varit så påtagligt intresserade av andras hälsa och känner efter i varje led hos oss själva. Är jag inte lite varm i pannan? Hur är min hosta? Är den slemmig eller torr??? Hen där borta ser lite febrig ut…

Då jag hade feber i veckan har jag hållt mig undan allt och alla vilket gör att jag är så less på allt just nu. Hur mycket jag än älskar mitt hus så är det galet tradigt att vara inomhus och inte träffa folk. Make och barnen är pigga som mörtar och det enda som är deras problem är oron över Corona. Men ska man verkligen behöva oroa sig så mycket för en influensa? Jo ja, jag vet absolut att den är kraftigare än den vanliga årsinfluensan och sprider sig snabbare men tar det inte liiiiite väl kraftiga proportioner? Den här bunkringen som folk verkar ägna sig åt är ju sanslös. Den vanliga influensan som kommer varje år är också dödlig. Det verkar som om många glömmer det. Ska vi nu ha en total shut down varje år?

Tycker de regler som bör ha gällt tidigare ska fortsätta gälla: är du det minsta sjuk stannar du hemma. Är du frisk och rör dig bland folk visar du hänsyn och undviker närkontakt.

Nog om detta. Skulle inte alls prata om Corona men fingrarna bara sprang lös på tangenterna så nu får det vara med.

Hursomhelst! Söndagen startade väl med välgörande sol genom fönstret och en frukost att njuta av länge. Ska man vara instängd får man väl se till att göra det bästa av det!

Åh vad jag älskar dessa söndagsfrukostar där vi gör vacker buffé och unnar oss en lång frukost.

Soligt gult lite här och var.

Jag gav maken en skärmaskin i 10-årig bröllopspresent och det kan vara den bästa presenten någonsin! Och nu är det vår helggrej.

Och det är så roligt att se maken nu köpa sådana där udda bitar i charkbutiken till billig peng och gå loss i maskinen. Det är svårt att sluta skära när man väl är igång märks det, ha ha.

Och så klart var de nya äggvärmarna med. Så glad i att äntligen fick ändan ur och gjorde dem. Du ser hur du kan göra dem HÄR.

Färger! Sådant som piggar upp. Det, sol, snälla ord och omtanke – det behöver vi alla nu.

Ja och sen, som rubriken lyder, hände det absolut ingeting. Lyssnade på bok, gjorde pressgurka till middagen som maken lagat, styrde upp några syskonbråk, somnade lite och tyckte det var rätt tråkigt. Njöt av god middag dock och såg färdigt på serien DNA som var bra. Och så var det dags att sova. En dag som jag inte kommer saknas.

Ta hand om dig, tvätta händerna och ta det lugnt!

Comments (8)

 • Håller helt med kring det där om hysterin, ska inte raljera men går det inte lite väl långt………….?

 • Social distansing is the best thing to do now. If you read about the curve scenarios and want to avoid the situation of Italy where experienced doctors are crying as they cannot save their patients from dying, it’s worth doing. We need to ensure that healthcare and intensive care units are operating and doctors and nurses are healthy.

  I’m 46 years and part of the risk group. Scared to death (literally) that people don’t take the action now to flatten the curve. It’s really now about healthy people who might spread the virus without knowing that in 24h they’ll have symptoms. I do hope that if I would enter the Helsinki Central Hospital, I would have a place in intensive care unit. This won’t happen if the virus is allowed to spread wildly.

  Let’s not panic but let’s provide a little Tender Love and Caring to our risk groups – seniors, people with illness. That hopefully is a lifestyle sacrifice that we all can do for a moment. Trying still to support my local businesses by buying their services online ❤️

 • Jag håller helt med dig. Självklart är detta virus mer smittsamt eftersom vi inte har utsatts för det innan men för de allra flesta är det inte så farligt. Något som jag har funderat över är att vi får ju aldrig rapporter om hur många som dör av den vanliga influensan. Om vi fått det varje år så skulle skillnaden inte vara så stor? Vad vet man? Jag jobbar på apotek och de senaste dagarna har varit helt hysteriska… ?

  • Exakt så. Det är ju, vad jag hört 1000-2000 som dör varje år i influensan och vad jag förstått är alla dessa sjuka sedan innan eller gamla. Precis de riskgrupper vi har nu. Det som fokuseras på nu är att inte få för många sjuka samtidigt av vad jag förstått. Framtiden får säga om detta var helt rätt eller helt uppåt väggarna fel.
   Kan bara ana att du haft det hett om öronen på apoteket. Skickar extra kram och hoppas du behåller hälsan.

   Kram!

 • Hoppas verkligen att det vänder för dig snart <3 Vill bara kommentera på detta med de överdrivna proportionerna. Jag tänker att det är helt uppenbart att ingen ju vill detta, så varför skulle folkhälsomyndigheten överdriva? Jag tänker att det bästa vi kan göra är att lita på experterna – jag är helt övertygad om att de kan bedöma läget mycket bättre än jag, och dessutom gör vi ju detta för de svagaste i samhället, för att alla som behöver intensivvård ska kunna få det. Och då tänker jag för min del att det är en ganska liten uppoffring att ha tråkigt och vara hemma ett tag. Om alla följer rekommendationerna kanske vi slipper en situation som i Italien, så då känns det tråkigt att sprida den stämningen att saker är överdrivna, förstår du hur jag menar? Stor kram!

  • Hej Lina! Jag förstår dig och det är den rekommendation jag även går på men när liv räddas dödas företag just nu. Det är en ekvation som är svår att hantera just nu. Att friska människor ska isolera sig och de som arbetar inom hotell och restaurangnäringen blir arbetslös är en fara för hela vår konjunktur. Jag kan vara hemma ett tag men de som missar sin inkomst är i panik. Jag är i dag mer rädd för den ekonomiska krisen än själva viruset i dagsläget.
   Det är en svår fråga och jag har inte lösningen. Kan bara se att vi har flera problem samtidigt och jag hoppas innerligt att de som styr har orken att se alla sidor. Idag var det en väldigt bra kolumn av Barbro Hedvall i DN.
   Hoppas allt är bra med dig och att du får behålla hälsan.
   Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.