Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

11 september, 2019

Jag har smakat årets smak Blossa glögg 2019 – hibiskus

Första julsignalen kom igår; Blossa 19. Igår kom ett pressprov med Blossa 19 medan jag var borta så när jag trillade hem efter föräldramöte sent på kvällen trött som sjutton steg ett pirr inom mig. Ja, du vet ju att jag är en sann jultoka så sådant här kan ju typ ge mig feber. Årets glögg från Blossa stod framför mig. Och idag testade jag.

Det hade hittats i några veckor och illustrationer på tropiska miljöer syntes. På en bild dök hibiskus upp så min gissning blev just det då jag tidigare druckit drinkar med hibiskus. Verkade var trendigt tänkte jag. På en annan bild syntes kokos men det tänkte jag nog var villospår för det känns inte glögg. Jag hade rätt och fel.

Smaken på Blossa 19 är nämligen en resa till Hawaii med hibiskus, passionsfrukt, kokos och även kaffe.

Men hur smakade den då? Och framför allt – hur smakar hibiskus??? Ja du, jag har ingen aning om hur hibiskus smakar men om den smakar som grapefrukt så smakar årets Blossa mycket hibiskus för det är just grapefrukt jag känner mest smak av. Kan ana lite passionsfrukt men inte mycket till kokos och kaffe alls skulle jag säga. Det är jag väldigt glad för då jag inte alls gillar kokos. Och kaffe vet jag inte hur jag skulle få in i matchen här. Ytterst personlig reflektion bara…

När jag öppnade flaskan så doftade det underbart juligt med mycket klassisk Blossa-doft men smaken var som sagt lättare och fruktigare än den vanliga om man ska jämföra. Ganska bitter tycker jag den var. Jag tyckte mer om den kall än varm för då kom smakerna fram bättre så jag skulle vilja säga att årets glögg från Blossa är mer en dessertdryck än en välkomstglögg.

Och vad var det för smaker på Blossa de senaste åren? Klicka på länkarna här för att kolla de jag recenserat 2012, 20132014, 2015, 2017 och 2018.

Ska vi ta och snacka lite om årets design? Nja, jag har verkligen älskat många av årgångsglöggarnas design men då vi nu är inne på det 19.e året kanske det bli lite torrt på inovationer? Rosa hibiskus med mönster som taget från en hawaii-skjorta. Denna är fin och sticker ut men är inte en som kommer köpas av den utomordentligt vackra flaskan. Eller vad säger du?

Förra året var jag helt till mig i det årets glögg, Blossa 18, med smak av limoncello. Jag gillar att varje år ger lite olika känslor. Precis så ska det vara.

Och som brukligt så kommer jag dricka ohemult mycket glögg varje kväll ända från oktober men då traditionell smak, ekologisk alkoholfri som jag bara älskar.

Comments (2)

 • Åh, vad spännande! Ser fram emot att smaka årets glögg. Förra årets var nog min favorit hittills av Blossas årgångsglöggar. Jag måste även tipsa om Blossas hantverksglögg som jag köpt de senaste tre åren. Det är alkoholfri glögg från Blossa som kommer med en ny smak varje år. Tycker den får alldeles för lite uppmärksamhet. Jag hittade den av en slump 2016 och ser fram emot att årets smak ska tillkännages.. Här kommer en bild på hantverksglöggen från de senaste tre åren från företaget som designar flaskan: https://the-studio.se/work/blossa-hantverksglogg/

  • Ja men just det, hantverksglöggen. Vet att den såldes på Cervera bl.a. Jag håller med, förra året var helt klart min favorit också. Ska ge mig in i förrådet och se om jag har några droppar kvar. Troligen inte tyvärr.
   Du får säga vad du tyckte om årets variant sen.

   Kram
   Helena

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.