Chokladbollens dag! Grattis du lilla chokladboll – så älskad och så uppskattad. Och så rolig att göra då det alltid blir lyckat resultat.
Jag har ett gäng i arkivet och dagen till ära har jag satt samman dem. Hoppas du blir inspirerad till att göra en ny variant.
Chokladbollar med jordgubbsgömma
Att doppa jordgubbar i smält choklad anses som en delikatess men är inte jordgubbar inrullade i chokladbollsmet ännu bättre ändå. Läs mer HÄR.
Chokladbollar med jordnötssmör
Choklad och jordnötter är en sådan bra kombination. Läs mer HÄR.
Chokladbollar med grundrecept med olika ”strössel”
Chokladbollen kan varieras i det oändliga egentligen för de kan ju rullas i vad som helst. Vill du ha kokos, pärlsocker, strössel, hackade nötter, torkade bär…? Anything goes!
Chokladbollar med nougatfyllning
Överraska med fyllda chokladbollar. Rulla in tex nougat. Läs mer HÄR.
Bonus: Dajmsugare
Smeten till chokladbollar kan ju användas till mer. Vad sägs om en variant till dammsugare med hackad dajm – en Dajmsugare! Läs mer HÄR.
Alla kan baka!
Chokladbollar skulle jag säga är inkörsporten till all bakning eller vad säger du? Barnen börjar med att lära sig receptet till chokladbollar utantill och sedan börjar det experimenteras. Så kul att se.