Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

12 april, 2021

Passa på nu! Ätliga violer som är vackra & smakrika

Att violer är ätliga lärde jag mig väldigt tidigt. Det var något både spännande och härligt att testa violer. Att som barn liksom få äta de där vackra sakerna som växte på marken kändes så lekfullt. Och sen, några veckor in i den varma våren, suga på ändarna av gullvivorna. Det är bra tecken på att ljusa varma tider kommer.

Och nu är de här alltså! Violerna lyser mörkt lila i min trädgård. Jag såg ett konstigt galler i trädgården som måste ha blåst dit från nån granne så när jag skulle plocka bort det såga jag att det ju var fullt av violer runt om. Ett fat hämtades och det lila guldet plockades in.

Det påminde mig om sådant jag gjort tidigare med violer. Kanske jag skulle göra något mer nu? Tills jag har något vettigt att visa får du njuta av två tidigare vårpyssel med violer.

 

Morotskaka med blomsteräng

Inga konstigheter här inte. Bara världens saftigaste morotskaka med vacker blomstermålning av violer och citronmeliss och mynta. Receptet ser du HÄR

 

Violsocker. Smakrikt & vackert

När den nybakade frasiga våfflan serveras blir den ännu härligare med lila violsocker. Eller teet får en blommig och söt smak. Eller vad som helst blir ju bättre med violsocker så klart. Läs om hur du gör HÄR.

 

Ja, jag återkommer som sagt när jag har något nytt och lila att visa. Om det går som jag hoppas så blir det något riktigt vackert.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.