Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

2 oktober, 2016

Höstdukning som blev Himla snygg i mitt Sköna hem

Ha ha ha, där fick jag till det i rubriken va?!! Himla och Sköna Hem har ju sitt andra samarbete ute nu med dukar, servetter, kuddar mm i en vacker höstig, mustig färgskala. Perfekt att ha till höstdukningar nu.

I går hade vi vänner över på en härlig höstmiddag. Maken gjorde stordåd i köket med en fantastisk coq au vin medan jag gick bananas på höstdukningen. Så kan man också spendera en lördag…

Duken går i mustigt vinröd medan servetterna även har lite senapsgult och gråblått så det plockade jag upp med guldig mässing och blåa hortensior.

Tips 1: Ett enkelt dukningstips är ha något mitt på bordet som håller ihop. Som här en smal träbricka. Ställ blommor eller ljusstakar på den och det känns lugnare – något som ramar in. Sen kan man även vara utanför den men brickan/fatet blir som en baslinje att jobba ut från.

Tips 2: Trenden nu säger att linnedukar gärna ska vara lite ruffa och inte helt mangelstrukna. Jag lägger på den ostrukna duken och sprutar över med blomspruta (mjukaste strålen) så duken blir fuktig. På de ställen där det är som mest väck sprutar jag lite extra. Låter fukten sjunka in lite och sen drar jag med händerna över duken så den strecks. Den “stryks” nu på ett mjukt sätt och duken blir perfekt struket ostruken så att säga.

Denna lilla ekorre fick jag när jag slutade på min reklambyrå av kollegorna. Är så glad i den och den passar så fint här hemma.

Och som jag nämnde i tidigare inlägg så gjorde jag snabbt som sjutton några bordsplaceringar av kastanjer. Verkligen snabbt gjort och i stundens infall. Sån är jag… Fick idéen och sprang till grannen och plockade på mig 10 st, en till varje plats.


Och fick med mig lite nypon och slånbär av bara farten.

Ibland är det inte så viktigt vad det är man har på bordet, bara det håller samma färgskala. Även om ett grytunderlägg inte används kan det vara snyggt och agera dekoration.

Och jag fick då alla gäster att pyssla med kastanjer. Vilken produktion det blev.

Gulligast var ju dottern och hennes kompis som med hinkar och ficklampor gick ut på kastanjejakt i mörkret flera gånger.

Det blev en riktigt mysig höstmiddag. Samtalen hoppade hejvilt, maten smakade gudomligt (oj, vilken karl jag har!!!) och barnen somnade lite här och var. Så mysigt!

Comments (2)

  • Åh så härligt när det blir sådär lyckat och mysigt. Blir himla sugen på att duka upp till fest! Har du hunnit läsa nånting i vinskolan förresten 🙂 ?

  • Alltså…när livet är som bäst, eller hur! Huset är fint, maten är god och alla har så trevligt att man struntar i att man kommer få lida av trötta barn de kommande dagarna! Skönt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.