Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

27 oktober, 2019

Tips på färgstark men enkel höstdukning

Tips på färgstark men enkel höstdukning är ett inlägg som innehåller adlinks

Hösten går i varma jordiga färger och så fort kylan slår till utomhus vill vi värma oss med varma färger inomhus. Lättaste och snabbaste sättet är att addera varma mjuka textilier som kuddar, plädar och mysiga koftor tex.

Något vi också vill göra så här års är ju att umgås med kära vänner på långa middagar och ta igen för de där sommarmånaderna som bara försvann bort och man faktiskt inte hann ses fast man hade planerat in. Känns igen? Men det ska vara enkelt tycker jag, inte så komplicerad matlagning utan allt-i-ett-grytor är bra och inte helller avancerade dukningar. Men, som den dukningsälskande person jag är vill jag för allt i världen inte gå miste om ett dukningstillfälle, ha ha. Jag gör det enkelt för mig…

Tips på färgstark men enkel höstdukning

Mixa och sätt färg på höstdukningen med vackert linne. Kan det bli enklare än så här att få in fina levande färger? Det är som bekant populärt och fint att mixa och matcha vid en bordsdukning och då har det varit tex olika sorters porslin eller olika sorters glas. Men om du istället använder ditt enhetliga vardagsporslin, bestick och favoritglas tillsammans med linneservetter i olika färger? Blir på en gång väldigt inbjudande och stämningsfullt samt att det är en väldans enkel lösning.

Vardagsporslinet får sig en ny kompis och det känns nytt utan att vara så stor förändring.

Blev så förtjust i de här servetterna i 100% lin från Jotex. Finns i massa färger och kostar 89kr för 2 stycken. Se alla färger HÄR.

Jag har ett samarbete med Jotex på min Instagram-kanal där mina följare får 20% på en hel order fram till 3/11. Uppge koden LYTH20 i kassan. Gäller på allt utom rea och elektronik.

Tips för den neutrala dukningen

Om man nu ska lägga till färgglada och säsongsanpassade kulörer kanske du vill ha tips på basprodukter. Har plockat ut några fina klassiker som håller över alla trender och årstider.

Vinglashängaren som är både praktisk och snygg. Salladsbestick som fungerar till vardag och fest, till julbordet och sommarmiddagen.

Jag älskar min mörka duk som ger sådan härlig bas för långa sittningar vid middagsbordet, denna duk i 100% lin. Mixa och matcha i vitt med porslin som fungerar både till tisdagens restmiddag och fina söndagsmiddagen.

Livets skärbräda som inte bara är perfekt att just skära på utan även att använda som serveringsfat. Vackra vinglas i 4-pack för the moore the merrier heter det ju!

Jag är redo, ni kan komma nu!

Och här blir det så tydligt vad färg kan göra. Och vad en mix gör för stämningen. Så mycket mer inbjudande med servetterna lite rufsigt placerade. Även om jag absolut gillar de styva, vikta och nytvättade linneservetterna så bjuder det enklare  och mjuka in snabbare så att säga.

Comments (1)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.