Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

10 december, 2020

Egen glögg på vin – Mitt bästa enkla glöggrecept

Egen glögg på vin blir ju helt klart den bästa glöggen. Det är också den härligaste glöggen att servera. Och inte att förglömma – alla blir glada för att få en hemmagjord glögg i gåva.

Så om du nu mot förmodan inte förstått det: jag tycker du ska göra egen glögg på vin snarast och låta de ljuvliga dofterna sprida sig i hemmet.

Egen glögg på vin

Jag ville ha en glögg med mycket smak och lite sting men det är väldigt viktigt för mig med en sötma, rund smak. Det hjälper verkligen katrinplommonen till med. Ja, du vet ju att jag gillar katrinplommon, ha ha.

Egen glögg på vin

1 flaska kraftigt rödvin
6 st torkade katrinplommon
1 dl socker
3 kanelstänger
1 pomeransskal
bit torkad ingefära
1 tsk nejlikor
1 tsk hela kardemummakärnor
1,5 dl vodka

Gör så här: Häll vinet i en kastrull med lock och addera alla kryddor. Sätt på plattan och värm upp men drycken får inte börja koka så var vaksam. Häll i vodka och vänd runt och låt nu svalna för att dra under lock i en timma.

Häll över i en stor sil ner i en annan kastrull. Häll tillbaka i vinflaskan med en tratt. Sätt på kork. När det är dags för servering värms glögg igen i kastrull.

Egen glögg på vin

Dofterna här går det inte att ta miste på – det är jul så det stänker om det! Blir sugen på att göra nejlikeapelsiner när jag ser detta nu. Också fantastiskt juldoftande och allra bäst när man just gör dem. Det är jul det!

Egen glögg på vin

Vissa glöggrecept jag sett och testat har haft stjärnanis men det blir inte alls rätt för mig. Jo, jag älskar lakrits men inte i dryck. Om du inte håller med mig kan du alltid addera några i kastrullen så klart.

Egen glögg på vin

Nu har kryddorna gjort sitt. Bara att hälla över i flaskor och invänta första bästa glöggmys.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.