Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

11 oktober, 2019

Vabbar & gör pannkaksbakelser med syltgömma

Denna vecka blev en hel vecka med vab. Lite slut i huvudet av att försöka aktivera barn som är för dåliga för att vara i skolan men för pigga för att ens sitta still. I dag var det två av tre möjliga hemma och jag har fått ungefär 24% gjort av det jobb jag behövt göra. Men får skylla mig själv egentligen då jag har vägrat sätta dem vid skärm. Lite nördig där… Men då blir det ju upp till mig att aktivera.

Hur som helst, aptiten är inte den bästa på sjuklingarna så då tänkte jag på ett säkert kort som ugnspannkaka för att stå och vända pannkakor – där gick gränsen faktiskt. Men för att göra det skojigare tänkte jag att vi kunde hälla smeten i muffinsformar. Det blev pannkaksbakelser av det hela. Energirikt och och snällt i smaken samt söt sylt eller bär är alltid bra medicin tycker jag.

Helt och hållet ett experiment, aldrig tidigare gjort eller tittat på något recept. Och det gick ju hur bra som helst det!

Pannkaksbakelser med syltgömma

Ingredienser
3 dl vetemjöl
3 ägg
6 dl mjölk
0,5 tsk salt

Sylt eller bär

Gör så här: Sätt ugnen på 225°. Häll mjölken i en stor bunke och knäck i äggen. Vispa ihop. Häll i en dl mjöl åt gången och vispa ihop smeten mellan. Tillsätt salt.

Häll upp i muffinsformar, upp till hälften. (Jag hade stora formar men de var faktiskt för stora då pannkakan sjunker när den kommer ut ur ugnen.) Klicka i sylt eller lägg i bär. Sylten hamnade som en gömma i mitten medan blåbären flöt på ytan.

Grädda mitt i ugnen 20-25 minuter, tills den stelnat helt och fått gyllene fin färg. Känn med en sticka att hela pannkaksbakelsen stelnat.

Ta ut och låt svalna. Strö över florsocker och servera med grädde och en extra klick sylt om så önskas. Vilket vi önskade, ha ha!

Blev så där perfekt barnsligt gott. Riktigt bra medicin för de krassliga men bra även för mig som mår alldeles prima ju! Och nu med dessa i energidepån lär jag hålla högt tempo resten av dagen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.