Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

21 december, 2013

Så här ser vårt julkök ut

Nu har köket fått sig en juligare inramning – bokstavligen. Har ramat in fönstren med ljusslingor och granruskor. Eller är det gran? Var ute efter lummer men det fanns inte där jag var men hittade dessa grangrenar men det måste vara någon speciell sort för det är inte en klassisk svensk rödgran. Hur som – det blev väldigt fint och stämningsfullt.

Klipper till långa kvistar och fäster ihop med bomullssnöre. Spikar småspik längs med fönsterlistens överkant. Gör flera mindre girlander, ca 40 cm. Om jag hade gjort en enda lång så hade den blivit för tung och och svår att hantera. Hänger och lägger upp ljusslinga och grangirlander.

Comments (2)

  • Fint!
    Men det var tur du inte plockade lummer, för det får man inte. Alla nio arter som finns i Sverige är fridlysta. 🙂 Ha en fin jul, och tack för alla tips! Nu ska jag gå ner i köket och koka Sveas chokladkola.

    • Jag får korrigera mig själv. 🙂 Man får plocka de flesta arter, men de är så ovanliga att man inte får plocka dem till försäljning. Och om man plockar för eget bruk så får man inte ta upp dem med rötterna. Inte så lätt att hålla reda på vad som gäller. 🙂 Men nu skaa jag gå ner i köket och fixa lite kola.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.