Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

16 december, 2020

Trendigast nu! Varm choklad med chokladgömma av chokladtomte

Har du sett trenden med chokladgömmor? En stor chokladkula fylld med chokladpulver och marshmallows som sedan smälter i varm mjölk för att blandas till den göttigaste varma chokladen.

Min 10-åriga dotter visade mig detta på Tik Tok, precis som hon lärde mig det där trendiga kaffet i somras. Himla bra med att ha kids som plockar upp trenderna så vi kan testa här hemma.

Bara ett problem – i de filmer hon visade så skapade en konditor stora skålar av choklad som sedan fylldes, sattes ihop till en hel kula- Vi har inga sådana formar ju! Tur då att dottern har en sådan klurig mamma att jag kom att tänka på de där ihåliga chokladtomtarna – de kan väl funka?

Jajamensan! De kunde de!!!

Varm choklad med chokladgömma av chokladtomte

Vad som behövs, per person:
1 chokladtomte
Några bitar mjölkchoklad
2 msk o’boy
3 msk mini marshmallows
Mjölk

Gör så här: Skär försiktigt av änden på chokladtomten. För in o’boy och minimarshmallows i håligheten i tomten. Smält mjölkchoklad i vattenbad eller micro, bred på änden av den skurna tomten och “limma” fast kanten igen.

Ställ chokladtomten i den skål, stora kopp som den varma chokladen ska drickas ur. Värm mjölk ordentligt utan att koka den. Ställ skålen/koppen framför din gäst och häll över den heta mjölken. Tomten smälter och marshmallows ropar upp. Rör om så allt blandas och chokladtomten smälter helt. Njut!

Ett väldigt roligt pyssel om jag får säga det själv. Älskar ju att pyssla med saker som smakar gott. Kallar det för att pysselbaka.

Inte svårt att få med sig de små heller på detta, ha ha.

Och detta får ju mig att tänka på allt möjligt man kan fylla tomten med. De där små chokladflaskorna med sprit man var livrädd för som barn – kanske detta kan vara en partydrink med typ punch i eller nåt sånt?

Och så klart kan chokladtomten fyllas med vad som helst. Polkagrisar kanske? Skumtomtar?

Detta var den svåraste biten – att pussla ihop de två bitarna, ha ha.

Kanske inte den snyggaste skattningen men den sitter benhårt i alla fall!

Och om du undrar om tomten smälte fort? Ja, det tog bara nån sekund så var tomten ett minne blott och alla den härliga marshmallowen flöt upp till ytan.

Bara att sippa på den varma chokladen och doppa goda pepparkakor. Detta var en succé och måste göras fler gånger. Förstå överraskning på kalas eller utflykter! Så kul!

Comments (2)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.