Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

16 april, 2020

Dalgona coffee – kaffefluffet känt från TikTok

Har du koll på Dalgona Coffee? Det där kaffefluffet som just nu är överallt på TikTok. Det som går under namnet TikTok kaffe och blivit en viral succé.

Jag hade ingen aning om detta men när dottern som är en riktig TikTok-tjej mitt i en kväll under påsken frågar om vi har kaffepulver hemma blir jag ju nyfiken. Hon som aldrig någonsin skulle komma på att dricka kaffe var nu väldigt övertygande om att kaffe absolut var något hon ville ha. Vad har du på gång kära dotter?

Hon satte igång med vispar, is och kaffepulver och kom ut från köket med ett mästerverk. TikTok kaffe som egentligen går under namnet Dalgona Coffee och blev poppis nu under Coronapandemin på sociala medier i Sydkorea, som en poppis karantändryck tydligen. Så trendig och het. Fast det är en kall kaffedryck. Jag var ju tvungen att testa jag med.

Dalgona coffee

Kan bara instämma med hela världen. Detta är banne mig en av de godaste kaffedryckerna man kan dricka. Mums!

Dalgona coffee – kaffefluffet känt från TikTok

Ingredienser, 2-3 glas:
3 msk snabbkaffe
3 msk socker
2 msk hett kokat vatten
Mjölk
Isbitar

Gör så här: Häll snabbkaffe, socker och kokat vatten i en bunk och vispa till ett rejält fluff.
Lägg isbitar i dricksglas och fyll på med mjölk till 3/4. Klicka på flutet ovanpå och servera med lång sked eller sugrör. Rör runt för att blanda till kaffedrinken och njut!

Snabbt fixat och helt klart barnvänligt då 9-åringen fixade det hela helt själv. Men kanske att hon gillade mer grejen att göra den än att dricka den för det är ju ändå kaffe i den. Jag fick dricka upp hennes btw.

Dalgona coffee

Åh! Visst ser det gott ut. Så här i koncentrerad form är det rätt starkt och lite kaffebeskt men ihop med den iskalla mjölken blir det toppen. Och sött! Detta är nästan som en milkshake kan jag tycka. Och för oss som gillar grekisk frappe så är detta inte riktigt helt nytt under solen heller.

Dalgona coffee

Och snyggt är det också. Kanske just därför det blivit en viral grej, att denna Dalgona Coffee är väldigt instagramvänlig. Skulle inte förvåna mig om det är så.

Comments (12)

 • Såhär gör grekerna sitt iskaffe, Frappé. Och har gjort länge….Superenkelt att göra i ett glas med en sån där mini-mjölkskummare, men man häller precis som här i mjölken sist.

  • Visst är grekerna helt fantastiska med sin frappé. Älskar den och dricker den varje dag när vi är i Grekland. Jag är en sann grekofil och har en hel kategori med mina resor dit. https://helenalyth.se/category/restips/grekland/ och som du ser har jag länk i mitt inlägg här till frappé – en sann klassiker. redan de gamla grekerna å allt det där, ha ha! Blir en god och törstsläckande sommar med många olika kaffedrinkar 🙂

   Kram
   Helena

  • Då snabbkaffet har en viss bitterhet i sig så undrar jag om det blir lika gott men om man inte vill ha sött så är det ju toppen då. Jag tror inte att det är sockret som gör det fluffigt utan snabbkaffets kemi som gör det.

   Hoppas du får till det.
   Lycka till 🙂

 • En riktig grekisk frappe gör man med 3 tsk snabbkaffe, 2 tsk strösocker, 2 tsk varmt vatten , 1 – 1,5 dl mjölk. krossade isbitar lägger du i glaset. Man vispar kaffet, sockret och varma vattnet, sedan häller du ner det i ett glas med krossade isbitar och sedan fyller du på med mjölk efter smak. Så gör man en riktig grekisk frappe.

  • Tack. Var mitt recept helt fel tycker du? Isakffet som jag länkar till i inlägget. Vet inte om jag misstar mig men det känns som om du är lite arg? Det kan finnas fler varianter men bara man får sig en god dricka och är nöjd så blir alla glada.

   Önskar dig en fin dag och helg.
   Kram

 • Den blev jättegod! Men det blev aldrig något fluff, utan mer som en kletig tjock smet… vispade jag för lite då? Jag som ändå tyckte jag vispade länge med min turbosnabba visp (där grädde vispas i ett nafs så man får se upp så det inte blir smör ?) Men man kanske måste vispa lääänge?

  • Hej Emma. Det var konstigt att du inte fick till fluff trots kraftigt vispande. Det är som du säger, att man måste vispa länge. Och jag vet inte om det hjälper men att jobba upp och ner med visarna så att mycket luft kommer ner och bluffar till det. men det smakade gott ändå? Det är ju alla fall det viktigaste 🙂

   Kram
   Helena

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.