Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

21 september, 2021

Julen hos Åhléns 2021 – min typ av jul

Jag fick se pressbilderna för julen hos Åhléns för 2021 och med tanke på den lite besvikna känslan jag fick av julen hos IKEA nyss var jag försiktig med förhoppningarna.

Och sedan ska tilläggas att jag hade lite personliga förväntningar eller vad man ska säga. I somras blev jag nämligen tillfrågad om vårt hus kunde stå som location för Åhlens julkampanj. Att deras julbilder och reklamkampanj skulle fotograferas här hos oss. Det hade inget med mig att göra, jag skulle inte vara med på något sätt men ändå. Nu blev vårt hus bortvalt som tvåa men när jag nu fick se bilderna känner jag igen känslan som det säkert hade blivit här också med den funkisinspirerade miljön. Den miljön de valde är ju dock tusen resor coolare än vårt hus så jag har full förståelse att de valde det.

Men men, nog om det – nu kollar vi in…

Julen hos Åhléns 2021

Förra året var det en väldigt mycket Carl Larsson-stämning över bilderna, se HÄR. Nu som sagt mer funkis och smått urban.

Jag har fått se bilderna men inte tagit del av något pressmeddelande så jag har inte fått höra när sakerna kommer till butik men som så många andra kedjor kan jag gissa på slutet av oktober.

Modernt mysigt. Det är orden jag vill använda. Och inbjudande. Här är det inte superstädat eller raka led utan så där skönt julstökigt som vi alla har det hemma.

Det var inte många stylade bilder som fanns i pressmaterialet utan flera frilagda produktbilder men de visar inte stämningen som Åhlens önskar förmedla men i dessa 6 bilder kan jag konstatera en sak: Du behöver inte köpa nytt för att få en julstämning. Ja men titta på bilderna, det är inte många “riktiga” julpynt på bilderna. Det är gran, mossa, amaryllis, kransar och levande ljus som gör hela stämningen – right?

Som bilden här ovan: Amaryllis, lilla ljusslingan i olivträdet och luciakronan är väl det enda som säger något om vilken säsong vi är i?

Och nu tror du att jag tänker att det är något negativt men jag vill bara skrika rakt ut: HURRA FÖR ÅHLENS! Det är precis så här jag vill att det ska vara. Du adderar på några fina filtar och kuddar i varma färger i din vanliga inredning, fyller på med en massa vackra julväxter och tänder ljus. Det är väl det som är basen. Sedan kan man addera på det där personliga och unika som gör julen till din.

Och så klart har Åhlens en massa julpynt och det visar de upp så här: Så skönt avslappnat och som en bild i farten medan man gör i ordning för julen. Julgransstjärnan ligger där på spiskransen medan man bär in granen typ. Jag känner att detta är så befriande och inspirerande.

Vacker krans som skulle kunna vara på sommartorpet en dag i juli också. Här är det en avskalad men ändå fullt kreativ jul.

Stora vaser med amaryllis – det är nästan det enda pynt man kan behöva.

Var är det dukade bordet?

Nu kan detta inte vara hela kampanjen för det är inte en bild på det dukade bordet. I år när julen är mer efterlängtad än någonsin och vi kan och får träffas – då vill vi väl ha långbord igen. Jag suktar efter dukningsinspiration till jul. Jag ser fram emot att få se mer. För visst måste det komma mer…?

Tur då att jag i min kommande julbok har MASSOR av inspiration för julens dukningar, ha ha.

Och här har vi då den bild som visar att det finns även en lekfull Disney-jul nånstans ändå hos Åhlens. Jag hade älskat denna bild om det inte var för den där diskoslingan som ger ett lila-rosa sken. Det är inte för mig men jag vet att det är massa som tycker motsatsen. Vilket ju är precis som det ska vara. Julen är din och du får pynta och fira precis som du vill. Ceriserosa plastgran med blinkande regnbågslampor och julkulor i form av cupcakes – anything goes så länge det är DIN jul. det är ju därför vi älskar julen. Man får ta i från tårna med just det man själv älskar.

Jag tar med mig härifrån det jag älskar och det är att satsa ännu mer på julens alla vackra blommor. Sätta lökar och köpa snittblommor är vad jag ska göra.

Vad tycker du om denna jul? Får du julstämning?

Comments (6)

 • Marie-Louise Brodin

  Ja i dessa stressade tider är detta mycket enkelt och fint. Och snabbt går det att få julstämning.
  För mig är det jul med huset fyllt av många tomtar ,tomtar i olika modeller ljus ljusstakar tomtelandet
  Mycket rött i mattor gardiner kuddar små julgranar lite här och var m.m..det är jul för mig.

 • I am having a ‘pared down’ Christmas (for me). Lots of plants (hellebores and cyclamen), flowers (amaryllis)
  lots of dark green ivy – just natural stuff with hardly ANY glitter! Well, we will see about that!

  • Hej! Det låter väldigt vackert det du beskriver. Fina blommor du har.
   Hoppas det blir en vacker blomstrande jul hos dig i år.

   kram
   Helena

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.