Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

27 september, 2021

Julen hos HM Home 2021 – två varianter

Nu fick jag se bilderna för julen hos HM Home 2021 och då det varit lite av en grå besvikelse de tidigare pressmeddelandena från IKEA och Åhléns höll jag andan när jag skulle scrolla ner och se dem.

“Åh nej! inte ännu en grå jul med torra grenar som det hänger julkulor på”, tänkte jag när jag fick se de första bilderna. “Vad är det som händer???” ville jag fråga datorn.

Sedan när jag scrollade lite till kunde jag andas ut. Det kom bilder med mer julkänsla, mer värme och den julen i alla fall jag så himlans gärna vill ha i år.

Jag är faktiskt på riktigt förvånad över mycket av det butiker, kedjor och varumärken har visat för julen 2021. Väldigt tillbakadraget och svalt. Är det inte i år vi vill ha en massa värme, jul och liksom gå bananas på röda tomtar, ljusslingor och stora dukningar? Kan det vara så att dessa bilder skapades i våras när det fortfarande var fulla restriktioner och osäkert hur julen skulle bli? Kanske det men ändå, man kan ju ha en massa julstämning även om man “bara” är ensam eller ett fåtal.

Det är i alla fall så jag tänkte när jag skapade min julbok – att det är just i år vi tar ut svängarna och går all in på julen. Men jag är kanske inte som de flesta…?

Sluta prata – nu tar vi och tittar på…

Julen hos HM Home 2021

En sval och vintrig jul där vitt, grått, brunt och grönt är färgskalan. Vad tycker du om det? Väldigt snyggt och hållbart då det absolut kan vara en inredning, dekoration och pynt som kan få hålla hela vägen till februari.

Väldigt sobert och stiligt som jag vet att många gillar. Med trä till blir det skandinaviskt och stilrent. Ser lite så där dyrt och exklusivt ut. Jag glömmer för ett ögonblick att det är HMs bilder jag tittar på.

Jag är en av dem som i år kommer satsa mest på julens blommor och gröna levande detaljer. Här är det några få grenar, kottar, valnötter och ved som sätter stor del av stämningen. Detta ihop med något av mina gamla, ärva detaljer så är det mycket så som jag skulle vilja ha det. Men saknar det röda här. Så skandinavisk är jag alltså inte… Eller mer almogeskandinavisk då.

Kan vi sluta med dessa grenar? De har återkommit nu lite för många gånger på julens bilder och jag får absolut NOLL julstämning av dem. Jo, de är vackra men på våren med spirande löv till påsk eller med ljus i på senhösten men inte julen. Basta!

Sista bilden jag visar med den vita, svala julen från HM Home. Det jag gillar här är att granen är klädd men får vara en gran.

Okej, nu ska jag visa den andra julen hos HM Home, den röda julen.

Det är inte många saker egentligen som skapar julkänslan men ändå skapas det stämning. Röd soffa, röda kuddar, några få röda julgransdekorationer och två kransar. Inte så mycket pynt men ändå julstämning. Så klart hjälper den varma träinredningen till en massa.

Vad tycker du om denna röda jul, lite 90-talsaktiga julen?

Så här gör man: tygdetaljer i varma färger och gröna julbuketter. Och släng in några levande ljus också. Klart!

Kransarna som förut mest bara var på ytterdörren är verkligen nu en inredningsdetalj. Mina rönnbär jag torkar ser jag fram emot i mitt julpynt.

Någon mer än jag som blir sugen på polkagrisar när de ser denna bild?

Det är inte alla som har en öppenbrasa i hemmet men det är sannerligen en stämningshöjare. När jag bodde i min första lilla lägenhet, en sk studio med bara ett rum och ett litet kök i samma rum, printade jag ut en bild på en brasa och satte upp på väggen. Det blev så fint. Och du vet att det finns brasvideos på Netflix och TV4 faktiskt. Så visa det på TVn så har du brasa i hemmet på nolltid!

HM Home visar en fin julklappsbild. Om jag ska analysera den: Slå in paketen i enfärgat papper, sätt på vackert band i avvikande färg och addera på något kul så som en grangren, eukalyptuskvist, julkula, polkagris eller en liten leksak. Behöver inte vara krångligare än så.

Precis som de tidigare pressbilderna jag fått till mig så saknar jag bilder på det dukade bordet.

Detta lilla mys vid soffan är det närmsta jag ser vad det kommer till att äta något.

Och denna lilla vintriga drinksituation. Jag ser fram emot att få se mer för det måste väl komma bilder på fina dukningar?

Comments (2)

  • Jag är med dig, en mysjul. Och jag vill ha mycket även om vi bara är familjen. jag pyntar för mig, inte för våra gäster. Gillar helt klart den röda mest. Kan dras till bilderna av de stilrena, det är fint genom kameran, men där finns ingen värme eller känsla. Precis som de flesta fina inredningstidningar. Det är fint på bild, men inte mycket till själ.

    • Hej Katarina. Precis, jag håller med dig. Jag ser dessutom mest dessa bilder som inspiration och sedan ser jag vad jag har hemma. Och det där ärvda, egna – det är det som gör julen till sin egen.

      Kram
      Helena

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.