[wordpay_ad type=”float” blur=1]
Citrustider just nu! Så mycket härligt och gott man kan göra med dessa härliga, varmfärgade små runda frukter. Ja, nu gäller det att passa på.
Jag fick igår enorm respons på Instagram på inlägget igår om att njuta av nuet, att inte skynda vidare hela tiden till nästa anhalt på året. Det jag just nu vill njuta av till fullo är citrusfrukterna som just nu är som bäst, i säsong.
Jag är verkligen glad över att barnen gillar dem lika mycket som jag så de tar gärna en navelapelsin till mellanmål. Perfekt med c-vitaminer så här i mörka januari och förkylningstider.
Goda helt naturella eller pressa till den mest välsmakande juicen. Och extra härligt att blanda olika sorter som här hade jag apelsin, blodapelsin och grapefrukt.
Tips på vad man kan göra med citrusfrukter
Men så klart kan man göra mycket gott med dem och som min vana trogen letar jag fram tipsen från mitt arkiv.
God apelsinmarmelad måste man ju bara göra. Receptet har du HÄR.
Härligt saftig och smakrik sallad med grapefrukt. Läs mer HÄR.
Bombardera dig med vitaminer i en fruktsallad.
Citronyoghurt är min favorityoghurt. Kanske dags att testa fler citrusfrukter. Se mer HÄR.
Citron och vallmokaka är en riktig hit. Testa DENNA om du inte gjort det.
Citronsockerkaka älskar alla. Kolla in DENNA.
Citronfromage! Åh vad det är gott och krämigt. Kan bytas ut mot vilken citrusfrukt man vill. Se recept HÄR.
Det är fredag också så varför inte en mimosa som fredagsdrink? Se recept HÄR.
Så med detta önskar jag dig en frisk, fräsch och vitaminfylld fredag!