Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

26 februari, 2020

Kombinationen mozzarella & grapefrukt överraskar

När jag sett sallad på mozzarella och grapefrukt på tre olika restauranger börjat inse att det är dels en uppenbarligen trendig rätt men även en god kombination. Ingen jag själv skulle komma på men det är ju det som är så kul, att bli överraskad på restauranger. Och sedan göra ett eget försök hemma.

Mozarella, grapefrukt och basilika blir en vacker trikolor precis som caprese men här drar grapefrukten åt ett helt annat håll och gör kombinationen riktigt häftig. Pistagenötter ger både en till textur och en bra smakkombo. Jag gillar det!

Sallad på mozarella, grapefrukt och basilika

Ingredienser
1 för buffelmozarella
1 grapefrukt
Basilika
1 msk pistagenötter
olivolja
flingsalt
ev flytande honung

Gör så här: Filea grapefrukten och lägg på fat. Dra isär mozzarellan och lägg ut på fatet mellan grapen. Ta några blad basilika och lägg jämnt på fatet. Dela pistagenötterna och strössla över. Ringla över lite olivolja och strö över 1-2 nypor flingsalt. Om grapen är för sur för din smak kan du ringa över lite honung. Servera som egen förrätt, drinksnack eller som tillbehör till fick eller kött.

Jag slängs ju direkt till sommaren med sådana här färger, dofter och smaker. Så underbart med en tidsresa.

Buffelmozarella – så milt, gott, krämigt och känslan av att unna sig.

Filea grapefrukt

Det här med att filea grapefrukt är verkligen något lyxigt. Så klart kan man ju bara klyfta den och skära i bitar med att med vass kniv skära mellan “väggarna” och få ut en helt ren och fin bit gör både salladen vackrare och sedan slippa de lite trådiga “väggarna”. Imponerar på alla.

Lite pilligt men helt klart värt det.

Så vackert att ställa fram och låta alla äta av samma tallrik.

Som en italiensk flagga. Massa smaker på en gaffel.

Hoppas du blev inspirerad. Annars kanske någon av dessa sallader kan locka?
Caprese
Grekisk sallad
Melonsallad med pumpafrön
Melonsallad med fetaost
Jordgubbs- & avokadosallad

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.