Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

3 juni, 2022

Fredagslåda fylld av gult & blått

Nu rusar veckorna på och långhelgerna duggar tätt nu. Två på raken minsann. Denna gång är det inte en religös högtid utan en nationell sådan. En högtid som är ung i jämförelse med årets övriga så “vad gör man på nationaldagen?” kan vara en vanlig fråga. Vid valborg, påsk, midsommar mm så har vi traditioner, rutiner, ritualer men nationaldagen? Den är up for grabs som jag brukar säga. Dvs man har möjlighet att helt och hållet möjlighet att skapa sina egna traditioner. Fantastiskt va??! Vill du ha ännu en högtid med sill så skapar du det, en dag att vara i den svenska naturen, ha picknick, bjuda vänner på grill eller bara få vara ledig? Du bestämmer.

Något jag, föga förvånande kanske, vill inspirera till är att pynta och pyssla. För är det en högtid och festligt så varför inte visa det? Och det fina är att dessa saker ju också kan passa på midsommar eller alla firanden av studenter, examen eller jubilarer som nu också sker.

 

Ät upp flaggan!

Vad tycker vi om när det är fest och högtider? Tårtor och bakverk av alla slag ju! Så vad sägs om att göra en gulblå variant och bjuda på. Här har jag gjort en flagga av mördegstårta, dekorerat vaniljrån och skapat tårtdekorationer. Vilken gör du?

 

Svensk sommar i toner

Vi har faktiskt hyrt en stuga i Värmland för några dagar i sommar och jag ser framför mig den svenskaste av sommarlovsdagar så med denna fantastiska låt vill jag ta in helgen, sommaren och allt vackert.

 

Vik dig för festen och häng upp!

Jag tror mitt allra bästa tips för att skapa feststämning snabbt är girlanger eller allt som hängs upp i luften, inomhus eller ute. På en gång blir det tydlig festsignal och man skapar en rum, en inramning.

En favorit är solfjädersgirlanger. Så enkla att göra och blir så vackra. Speciellt när de är tvåfärgade vilket är perfekt för våra gula och blå färger. Se beskrivning HÄR.

En annan variant är att göra tofsar. Riktigt kul och blir så festligt. Se dem HÄR.

 

Spetsa maten

Nu när jag ändå är inne på silkespapper kom jag å tänka på DESSA små sötisar. Att ha till plockbrickan. Ja, jag vet – bilden är för påsk men om du byter ut orange mot blått och rosa mot ljus gult – då passar de eller hur?

Påskpyssel

 

Firande från förr

Jag funderar på hur vi firat tidigare år och det har varit en blandning av vänner i trädgården 2015, picknick på Drottningholm både 2017 och 2018

Och hela två gånger har jag firat nationaldag på Nyhetsmorgon. Se inslagen nedan.

Med detta lämnar jag dig för denna fredag och jag önskar exakt ALLA som bor i Sverige en fin långhelg. I år kommer jag tänka på hur lycklig jag kan vara som fötts i ett land som lever i fred och har möjlighet att erbjuda fred för de som behöver det. Sånt som jag tycker är väldigt passande att tänka på en helgdag som den som kommer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.