Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

7 april, 2020

Påskpyssel med färg – gör fjäderpinnar till påskriset

Låt ditt påskris fyllas med massa färg. Som med pappersfjädrar. Eller som fjäderpinnar snarare.

När en idé på ett pyssel kommer måste jag bara göra ut det på en gång så det inte glöms bort. Speciellt när det är ett pyssel som är kopplat till en högtid. Om jag inte gör det nu så går det ett helt år till nästa gång ju!

påskpyssel

Det är som små skinkpinnar eller väldigt korta drinkpinnar om man så vill. Samma teknik och gamla tekniker älskar jag att göra med nya användningsområden.

fjäderpinnar av silkespapper

Gör så här: Klipp till en remsa med måtten 15 X 5 cm av silkespapper och vik på längden. Limma med stift längst ut på en långsida och limma ihop. Vik lite lätt ca 1 cm från kanten för att få en linje att klippa mot. Klipp rätt så tätt från ryggen så det blir “fransar” i öglor.

Limma längs med den oklippta och limmade kanten. Lägg en tandpetare lite snett, se bild, över limmet. Vik in pappret och vrid nu pinnen över silkespappret så pappret limmas fast i spiral. Avsluta med lite extra lim så änden sitter ordentligt.

Använd som du önskar. Kanske fästa i påskriset med ståltråd runt både kvist och fjäderpinne.

fjäderpinnar

Ett väldigt snabbt och enkelt pyssel som passar både stora och små. Blanda många färger eller ha massa i en och samma färg.

fjäderpinnar

Blir så glad av dessa härliga färger. Det är verkligen en av de saker som är så ljuvligt med påskpyssel – att man får sig en rejäl vitaminkick och färgterapi på samma gång som det skapas fram något vackert att påskpynta sitt hem med.

fjäderpinnar

Hoppas du blev inspirerad till att skapa nu. Om inte just detta föll dig i smaken så har jag en massa olika pyssel i olika svårhetsgrad i min Påskpyssel-kategori. Den kan du hitta HÄR. Där borde du finna något. Och du följer väl mig på Instagram (@helenalyth.se)? Där lägger jag också upp en massa inspiration. Välkomna även dit.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.