Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

24 april, 2023

Pressa penséer – ätliga dekorationer

Nu är det tider för penséer och jag blev fullkomligt överrumplad av alla vagnar på väg in till blomsterbutiken. Höga vagnar fullproppade med stora och små penséer i krukor som verkade följa mig med kronbladen där jag gick.

Då kom jag på att jag nog ville pressa penséer för att använda som dekoration till den födelsedagstårta jag tänkt göra till imorgon.

På bara några dagar mellan hushållspapper och ett gäng tunga kokböcker är de nu pressade och klara. Och varför jag tänker ha dem på min tårta är för att penséer är ätliga precis som violer jag gjort liknande med, kolla HÄR och HÄR.

Inte kan man tro att den där traven böcker minsann är en pågången pysselverksamhet?!

Penséer som är tvåfärgade ser nästan overkliga ut, som om de är målade med akvarell. Naturen är den bästa konstnären ändå.

Ja, då var dekorationerna klara, dags att baka tårta då!

Comments (5)

  • Så vackert! Jag har inte pressat blommor på flera år, men med tanke på alla våra frösådda penséer ser jag att det finns något vackert att göra med “ogräset” i grusgången. Ett varmt grattis önskar jag dig på födelsedagen!

  • Hej. Använd helst inte köpta blommor i maten. De är besprutade med mögelmedel, retarderingsmedel, insektsbekämpning etc. Inget man vill få i sig. En gång om året på vackra tårtor är säkert ingen fara dock. Men det är nog bäst att odla själv om man vill dekorera mycket.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.