Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

5 mars, 2016

Starta våren inomhus! Pynta ett vackert vår-ris

Här kommer ett väldigt enkelt tips på hur man kan pynta och dekorera ett grenris. Det är inte påsk än så det ska absolut inte vara ett påskris men ändå göra något med de fina grenarna som man nu vill ta in för att kicka igång våren med.

körsbärsris_band

vår_körsbärsris

För så är det. Vi vill att våren ska komma NU men det dröjer. Tillräckligt gammal nu för att veta att det kan komma ett snöoväder i början av april och ta död på alla vårkänslor man lyckats skapa. Men då säkrar jag upp med att ha lite vår inomhus där det är snöfritt, så att säga.

Några spretiga rätt tråkiga grenar blir efter ett tag i vatten fyllda med de vackraste små blommor och spröda små ljusgröna blad. Det liksom jublar i kroppen varje dag när jag gått ner i köket och sett hur det utvecklats. Kan låta riset vara som det är så klart, men vill ge det ett litet extra piff och knyter band på några ställen.

Väljer färger som ligger i tiden men absolut inte signalerar påsk. Säger det igen – detta är ett vårris, inte påskris.
Hade det varit tunna sidenband hade jag gjort rosetter men med dessa rätt grova och breda band räcker det att knyta en knut, klippa av banden lite snett för att ge den effekt jag vill ha.

färgade band

rosa rosett

För den med gott minne och trogne läsaren så känns detta igen från mitt halloween-ris… Inget nytt under solen 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.