Följ mig:
Dryck Pyssel för barn Pysselbaka & -laga Tips & Trix

Gör dekorativa isbitar med ätbar konfetti

26 juni, 2015

Sommar och sol kräver sina svalkande drycker men hittills har inte sommaren bjudit på nån värme egentligen. Ville ändå pigga upp med en saftstund med dekorativa isbitar.

Att frysa in vackra och ätliga blommor eller frukt och bär i isbitar kanske du har sett men nu tar vi det en steg längre. Isbitar med ätbar konfetti piggar upp vilket saftkalas som helst.

Jag använde tunna skivor av morot, det gröna skalet av gurka och blad av rödkål. Provade med min håltång men den gav för små cirklar så då tog jag helt sonika hålslagaren. Det gick bättre och gav större konfettibitar.

Kokade upp vatten som fick svalna innan det hälldes i isbitsformen. Det är för att kokat/destillerat vatten ger renare isbitar, dvs utan luftbublor. Spred ut konfettin i formen och fyllde på vattten. Vill man ha riktigt bra spread på konfettin kan man ha lite vatten med konfetti och när det frusit hälla på mer vatten, ett till lgare. Annars blir det lätt att konfettin antingen flyterpå toppen eller sjunkit till botten.

Festligare drink går det ju knappast att få tag i.

 

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar

 • Svara Inredningshjälpen 26 juni, 2015 at 10:38

  Jättefint Helena men på tok för småpilligt för mig med 0% tålamod för pilliga saker 🙂

  Önskar dig en härlig fredag!

 • Svara Beatrice 26 juni, 2015 at 11:11

  Himla fiffigt! Tänker mig att det måste finnas många fler grönsaker/frukter man kan göra såhär med!? Typ tunnt, tunnt skalad citron? Oavsett är det riktigt snyggt och himla smart påkommet!

 • Svara johanna 14 juli, 2015 at 22:11

  vilken rolig ide!

 • Lämna en kommentar

  Close