Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

15 augusti, 2023

Liten maxad kräftskiva på terrassen

Här kommer då ett gäng bilder från den lilla kräftskivan med den maxade dukningen som kunde göras av det jag hade med mig till Nyhetsmorgon. Jag var ju liksom tvungen att duka upp med allt när jag ändå hade alla ingredienser för en lyckad skiva så att säga.

Liten maxad kräftskiva på terrassen

Så, då tar vi byggsten för byggsten av alltihop.

Att ha en stor bukett eller flera små buketter av dillkronor är både så fint och passande till en kräftskiva. Och doften mina damer och herrar – den är ljuvlig. Blandar in nejlikor för att få lite mer “blomma” och rött.

Och som jag visade på TV så hade jag flera olika kökshanddukar istället för en stor duk. De blir som tallriksunderlägg och duk på samma gång nästan.

Och här valde jag då kökshanddukar som var lika men ändå inte samma. Den gemensamma tråden är… röd! Och sedan en kökshandduk var även med blå rand vilket jag ville för mitt porslin är det med blå blommor. Och för att plocka upp mer av det röda valde jag mina glas jag fått/lånat av föräldrahemmet och som jag brukar ha till jul. Bra med flera högtider som har samma färg ha ha.

Små buketter passar bra när man har annat på bordet som liksom tar all uppmärksamhet. Som min kräft-focaccia och…

mitt hemmasnickrade våningsfat med kräftor.

Bordet blev helt fullt så drycken fick stå bredvid på snygg stol.

Vi hade en burk skagenröra och färsk majs i kylen så det fick bli förrätt och tillbehör.

Och det här med en liten skål med vatten att tvätta händerna i ska absolut inte underskattas. Varför det är så bra kan jag mäta med en enkel sak: det behövs ungefär hälften så många pappersservetter när man kan tvätta sig ren mellan varven. Citronskivan? Mest för att det är snyggt.

En klick skagenröra är en mycket enkel men ack så passande förrätt på en kräftskiva.

Rött, vitt, lite skirt grönt och små stänk av blått.

Och sedan dundrades det in med gult! När jag väl satt där med majskolven så var det ju helt perfekt. Jag brukar tipsa om att ha kronärtskocka som alternativ till kräftor för den som inte vill/kan äta kräftor för det är lite samma ät-beteende. Och ja, det är ju majskolvar också.

Det blev en liten kräftskiva för oss fem i familjen men väldigt maxad ändå. Det som saknades var kanske att göra den lite vuxen med snaps och snapsvisor men hej – det var ju söndag!

Jag vet inte om det är ärvt i deras dna eller socialt och vi smittat dem men jag är så glad över att barnen också älskar skaldjur. Hade de inte varit pigga på mat av denna sort hade vi nog inte haft så mycket kräftskivor som vi haft.

Om några helger har vi en riktig kräftis här och med det kommer också att denna plats (kallas det altan, balkong eller terrass?) invigas på riktigt. Ja för du som följt minns kanske att vi renoverade uteplatsens golv. Jag ska återkomma med ett eget inlägg för det. Men jag kan avslöja redan nu att vi är mer än nöjda!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.