Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

10 april, 2013

Födelsedagsfrukost med Spindelmannen

Det var en mycket annorlunda och härlig morgon i går. Hipp hipp hurra, sonen fyllde fyra! För första gången kunde vi gå in med bricka i handen och skönsång i strupen och “väcka” ett födelsedagsbarn. Tidigare har sonen vaknat före resten av familjen, inte velat stanna på sitt rum (läs föräldrarnas rum…) eller helt enkelt varit för liten för att fatta att det var nåt speciellt med just denna dag.

Nu sov han räv under täcket precis som man ska och väntade tålmodigt. Men det var inte sonen vi fann under täcket, nä minsann, det var Spindelmannen. Dräkten hade varit på sedan söndags eftermiddag och Spindelmannen såg en aningens sliten ut. Men det kompenserades av ett leende större än Jokerns (för att fortsätta med actionfigurstemat…).

Frukosten bestod traditionsenligt av varm choklad och macksmörgåstårta serverat på den speciella födelsedagsbrickan.

Middagsmenyn hade han bestämt helt själv; Trollsoppa (dvs vilken soppa som helst och maken skapade sin världsberömda jordärtskockssoppa) och glass. Har nog aldrig hört ett barn önska soppa på sin födelsedag. Men han är en gourmand, tror jag, och det har han efter sin far. Receptet kommer komma och det rekommenderas av en nybliven 4-åring och snart 39-åring…

Follow on Bloglovin

Comments (1)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.