Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

14 augusti, 2023

Skapa ett eget våningsfat av fat & skålar

Jag visade hur man kan skapa ett eget våningsfat av fat och skålar igår i Nyhetsmorgon, se HÄR. Och vi hade ju en liten kräftskiva sedan på kvällen när jag liksom hade alla delar redo.

Och då passade jag på att fota en liten steg för steg på mitt våningsfat.

Och om jg får säga det själv blev det ju alla tiders!

Skapa ett eget våningsfat av fat & skålar

Jag har tidigare visat ett våningsfat jag gjorde men då med vitt porslin och jag tycker att denna i glas blev så mycket snyggare. Speciellt när den var menad för kräftor.

Det man ska tänka på är att ha tre plana fat i olika storlek och sedan mindre glas och skålar att ha som “pelare” mellan faten. Nu fuskar jag lite här med att ha tårtfat som då redan är ett fat på fot men jag hade kunnat ha det glas jag har på mellanplanet även underst.

Mellanfatet har små fötter vilket inte balanserar bra på det upp och nedvända glaset så då hade jag ett litet glasfat denna som stadig bas.

Och som du förstår är detta våningsfat på intet sätt beständigt eller stöttåligt utan faten får hanteras varsamt. Men om du vill skapa ett våningsfat och det ska förbli så ska du limma alla delar med sk superglue. Då sitter delarna sedan som berget.

Och denna ska jag komma ihåg till jul när alla kolor, knäck, fudge och praliner ska upp. ja snart är det dags ha ha!

Comments (2)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.