Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

8 februari, 2024

Saftig & krispig fishtaco med dubbelpanerad fisk

Har du också fallit för fishtaco? 🌮 Du har säkerligen ätit tacos nu i flera år och har dina favoriter och tillbehör men kanske du vill utveckla dig och ditt fredagsmys? Så om du inte testat fishtaco så är det nu du ska göra det. Även de små omyndiga middagsgästerna som annars inte jublar över fiskmiddagar kommer gilla det. Lovar!

Med alla dina favorittillbehör du har till “vanlig” taco gör du även din fishtaco. Det är alltså egentligen bara att byta ut proteinet men fisken tycker jag gör det hela än mer krispigt och det är ju bara bra.

Fishtaco med dubbelpanerad fisk

Ingredienser:
500 g vit fisk (torsk, kolja, sej)
salt
1-2 dl vetemjöl
2 ägg
2-3 dl panko
Smör/margarin

Gör så här: Skär fisken i bitar och salta.

Knäck ägg i skål och vispa samman med gaffel. Häll vetemjöl och panko i varsina skålar.

Vänd först fisken i vetemjöl, forsätt sedan i ägg och avsluta med att täcka bitarna med panko.

Hetta upp en stekpanna med smör/margarin och stek fiskbitarna tills gyllene. Servera genast med önskade taco-tillbehör.

Goda tillbehör till taco som gör middagen perfekt:

Guacamole får gärna vara med hela kvällen, i tacon men även som dipp.
Ananassalsa är perfekt till taco. Och mycket annat med.
Chili cheese, smälta ostbollar med jalapeños.
Gazpacho är ett matigt och lätt sopptillbehör på samma gång.
Picklad rödlök är nästan ett måste!

Som små nuggets. Och så klart funkar dessa små saftiga och krispiga panerade fiskbitarna till alla möjliga rätter. Kanske göra en sallad? Eller lägga i baguette som god macka? Eller varför inte en lite plockig fish ‘n’ chips? Från mexikansk streetfood till brittisk dito. Det är till att kunna variera rejält.

Min favorittaco är mjuk tortilla, krispig sallad, guacamole, gul paprika i stavar (det är viktigt att det är stavar, så jobbigt med små bitar som trillar tycker jag) något fruktigt som ananas eller mango, picklad rödlök och koriander. Och sedan då fishtaco där nånstans i mitten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.