Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

2 september, 2021

Löjrom på dillchips – gott till kräftor

Vad är gott till kräftor? Det är en fråga jag fått några gånger och då brukar jag hänvisa till pajerna jag här här på bloggen som kräftpaj och kanterellpaj. Men det kanske är för stort och man vill ha något mer plockigt, som en snitt till exempel. Det fick mig att tänka till.

Kräftor och dill passar ju väldigt bra ihop samt att löjrom på chips är festligt. Om jag då kombinerar och lägger löjrom på dillchips? Borde inte det då bli det ultimata snackset till kräftskivan? I fredags så skulle vi bara vara hemma, den ila familjen, och jag var så sugen på kräftor så en liten dos av det såt annat gott och då ville jag testa detta. Blev det ett gott till kräftor?

Jo jag tyckte det i alla fall!

Vill du ha massa tips till kräftskivan så som recept, pyssel, bordsdukning och sånghäften att skriva ut? Klicka då HÄR.

Dillchips, en klick smetana/creme fraiche, löjrom (gärna avrunnen), finhackad rödlök oh nymald svartpeppar. Serveras omgående så inte chipsen blir för mjuka.

Havets guld va? Jag har ingen aning om det heter så men jag kan ju tycka att det stämmer bra.

Om man gillar dill så kan en liten vippa färsk dill få landa på varje klick löjrom också kan jag tycka. Jag har hört att dill är den enda kryddan som man aldrig kan överdosera – att den inte blir för stark oavsett hur mycket man än tar. Jag har inte provat att överdosera så jag kan inte svara på sanningen i detta.

Och som alltid: vackra fat smakar alltid godast så att detta dessutom blir så där alldeles underbart vackert gör det ju inte sämre.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.