Fettisafton! Hurra för gräddens högtid

FETTISAFTON! ☁️ Ja för om fettisdagen är imorgon så blir det afton idag, right!??

Semlor är inte helt unikt för Sverige utan det är vad man faktiskt kan säga är ett Östersjöbakverk. Och hur var det med den italienska som blev så poppis förra året???

Jag gjorde för ett tag sedan en variant med influenser från vara grannländer. HÄR är min semla som flirtar lite med andra varianter.

Det blev jag varse när jag var i Tallin under ett sportlov, se HÄR,  och det var en kusin till vår gräddsemla överallt. Deras var med gräddigvaniljkräm och olika sorters sylt som fyllning. Den där med lingonsylt minns jag fortfarande.

Kanske min favorit är den danska fastlagsbullen fastelavnsbolle där de inte bara har ett tunt flor av florsocker på locket utan en rejäl klick kristyr, bild från DENNA trip. Men även de har sylt i och mer smaksatta bullar, toppar med grädde och bär som synes, mer variation alltså.

Och nu får jag be om hjälp från mina finska följare; hur är den finska fastlagsbullen? Jag har hört nåt om liknade där med.

Önskar du mer inspo? Då ska du kolla HÄR för där finns alla tips och massa varianter jag gjort genom åren. Du bör hitta något som kan inspirera.

Just nu tackar jag min lyckliga stjärna att jag har semmelbullar i frysen för jag har gått och blivit rejält sjuk. Noll ork att baka och att lämna huset för att handla kondis-semla går icke. Dock oklart om jag ens orkar äta… Tur att det inte är olagligt att äta semlor även efter fettisdagen.

Ha nu en gräddig högtid och håll dig frisk!

 

 

Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Du kanske också gillar...

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x