Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

22 april, 2024

Vi lurar fram våren, här är tipsen att pyssla med

Jag kan nog inte vara ensam i att tycka att våren är väldigt blyg av sig i år. Vinterns kyla och kraftiga vindar vägrar släppa taget, de är ihärdiga och det är svårt att veta vilka plagg som passar för dagen. För när det var vårvärme för några veckor sedan var vi många som ställde bort vinterkängorna och hängde bort ullställen. För har det blivit vår så ska det så förbli… tänker vi varje år. Och varje år blir vi lurade 😂

Men då tänker jag så här; vi får väl skapa vår vår hemmavid. Pyssla oss varma och känna hur vi kliver över till den ljusare tiden.

Jag har här plockat fram lite saker från ARKit jag tycker kan få komma upp till ytan likt en blomsterknopp. Hoppas du blir inspirerad.

 

Krukbröd som planta

Små bröd bakade i kruka med en kvist rosmarin blir som små spirande plantor. Gott och roligt till dukningen.

 

Körsbärsblommor av kaffefilter

Jag tittar på gamla bilder från slutet av april och ser att då hade vårt vackra japanska körsbärsträd slagit ut. Det har det inte nu kan jag säga. Tur då jag har mina körsbärsblommor av kaffefilter här inne istället då.

blommor av kaffefilter

 

Pressa det som nu blommar

Det som klarat sig fint i vår trädgård är ändå penséerna. De överlevde det kraftiga snöfall som kom efter jag köpt dem – vilka kraftpaket alltså. Dessa är ätliga, om de är odlade rätt och inte besprutats – se förpackningen, och kan ju då pigga upp fikat eller middagsbordet nu. Men passa på att pressa penséer så du kan njuta av dem länge.

 

Odla på köksbänken

Det finns mycket som kan odlas på köksbänken som kan skördas snabbt. Här är vitlök, ärtskott och krasse.

odla egna ärtskott

 

Blommande morotskaka

Dekorera fram våren! Få bakverk är så goda som en saftig morotskaka och oftast serveras den i rutor men dekorera frostingen med örter och ätliga blommor.

 

Smaka det bästa av våren

Vad är det bästa i butikerna nu? Vit sparris så klart! Så HÄR kokar du den bäst och tips på vad du serverar till.

 

Rabarber – vår lön för mödan

Det fösta som kommer upp på våren som går att skörda av det söta slaget är rabarbern. Det är som om naturen vill belöna oss för den långa vintern och ge oss något gott. Jag har samlat ihop alla mina bästa recept på rabarber och jag vågar tro att du kommer hitta något där.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.