Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

3 april, 2020

Äggtoddy! Påskgott för barn & vuxna

Äggtoddy! Åh vad det är ett sådant där barndomsminne för mig. Och nej, innan du blir alldeles förfärad – det är den utan alkohol jag menar!

Som jag minns det, så fick jag och mina bröder i påsktid en äggkopp med en slatt krämig, söt och len äggtoddy och en tesked. Sedan satte vi oss där vi ville för att njuta av denna söta kräm. Av någon anledning så satte jag mig på mitten av den heltäckningskläddatrappan upp till övervåningen. Det är ett starkt minne.

äggtoddy

Sedan när jag blev äldre och hanterade elvispen på egen hand kunde jag vispa ihop den på eget initiativ när det inte fanns något annat sött och att vänta på ett bak var för lång tid. Nu var det min tur att ge barnen äggtoddy. Av responsen att döma var det inte sista gången.

Brukade du eller brukar du också göra äggtoddy? Jag fick direkt frågor på min Instagram närjag la upp detta på Stories igår med önskan om recept. Så klart kommer det här.

Äggtoddy

Ingredienser:
5 Äggulor
5 msk socker

Gör så här: Knäck äggen och dela gula från vita. Äggulorna läggs i en stor bunke. Häll i socker. Vispa kraftigt med elvisp så det blir en fluffig och rejält krämig toddy. Ska bli riktigt seg och trög nästan.

Jag brukar tänka 1 msk socker till varje äggula men det beror på äggulans storlek så klart. Ha i lite mindre socker om du är osäker och om inte toddyn fluffas upp som du vill efter långt vispande häller du på lite mer socker.

äggtoddy

Det blev ett soffmys med var sitt glas på fot. Och den äts inte snabbt utan man verkligen smuttar den vilket också är så passande för påsken. Låta något få ta tid.

äggtoddy

Snällare och krämigare godis får man leta efter!

äggtoddy

Vill du ha fler tips på påskgodis?
Äggkoppskaka – Chokladkaka på 40 sekunder
Stekta påskkyssar – påskiga mintkyssar
Franska nougatägg
Egna mandelägg

Comments (2)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.