Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

12 mars, 2013

Enkel förrätt till påsk med ägg och kaviar

Påskmat för mig är ägg och sill. Det där påsaklammet tror jag dock att jag aldrig riktigt ätit. Jag älskar sill och gläds åt att få äta det på många av våra högtider. Vet annars att många tycker att det blir samma käk man drar fram till jul, påsk och midsommar. Inte mig emot. Älskar’t!

Men till skillnad från jul och midsommar så står ju äggen högst i kurs vid påsk. Finns ju en uppsjö olika härliga äggrätter. En av de enklaste men med mycket smak är denna förrätt; kokt ägg blandat med kaviar.

Ingredienser 4 port
4 ägg
4 tsk kaviar på tub
1 msk hackad gräslök eller salladslök
2 msk rom eller caviar

Gör så här: Hårdkoka äggen men inte så gulan blir grön. Jag kokade dem i 7 minuter men det varierar verkligen från spis till spis.När de kokat klart sköljs de kallt vatten så de svalnar ordentligt. Slå huvudena av dem och gröp ur äggen och lägg i en bunke. Lägg i kaviar och löken, blanda med gaffel till en fin röra. Lägg försiktigt tillbaka röran i äggen och ställ i äggkoppar. Garnera varje ägg med 1/2 msk rom.

Jag ställde äggkoppen i en cocotte-form och i “vallgraven” la jag romansalldsblad för att få en spirande och påskig presentation.

Comments (2)

 • Hihi, låter som jag, för jag älskar sill. Både vid jul, påsk och midsommar äter jag mig mätt på sill, lax och annat “fiskigt”, och är alltid proppmätt när det är dags för den varma maten.
  Vilken enkel och fin servering, måste provas.
  Misstänker att du gillar sushi också, men då undrar jag: Gillar du suströmming?
  Jag äääslkar surströmming, och äter det varenda sommar vid sommarstugan i Finland.
  Kram Helena Nygrund

  • ‘@ Helena: Älskar sushi! Låter som vi tittar på samma sida i menyerna 😉
   Ska erkänna att jag aldrig ätit surströmming. Det är abslout inget aktivt val utan jag har faktiskt aldrig blivit tillfrågad, bjuden på det. Finns ingen tradition i min familj och ingen i min absolut närhet heller. Men jag är lockad. Det är väldigt få rätter eller smaker jag inte gillar. Rosépeppar har jag dock jättesvårt för.

   KRAM!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.