Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

21 juni, 2024

Jag önskar dig en Glad Midsommar!

Solen skiner på oss och väderapparna visar positiva besked. För om det är något vi INTE kan förbereda för midsommar så är det ju vädret.

Strax åker vi iväg till våra vänner för ett mycket klassiskt firande på andra sidan stan. Vi blir 21 personer och hela dagens måltider och rätter är uppdelad mellan oss, ett midsommarknytis. Vi har med oss till middagen och förberett så mycket det bara går. Mer tid över till att dansa grodor, sjunga sånger och umgås. Kanske det blir ett dopp i havet också?

Min vackraste skrud har jag på mig. Den Värendsdräkt min mormor sydde och broderade 1951 som jag fick ta över (se HÄR) av min mamma som använt den alla skolavslutningar och jular jag kan minnas.

Jag älskar den och värderar den som det mest dyrbara jag äger och har. Vilket gör att jag känner mig så otroligt begränsad i den. Den sitter jättebra men jag skulle gå i tusen bitar om den skadas. Det är med vördnad och lite oro jag bär den men tänker att om jag nu inte använder den, då är ju allt detta vackra hantverk gjort förgäves. Ja du fattar nog min känsla.

Jag slänger med några sista tips för midsommar:
Tips på tre olika sorters bindning för midsommarkransar.
Sånghäften med snapsvisor och sommarsånger att ladda ner.
Den ultimata Spotifylistan för midsommar.

Ha nu en härlig midsommarhelg och njut av all den vackra natur vi har, den goda maten och ditt sällskap.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.