Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

21 februari, 2023

10-årsjubileum för den virala chokladsåsen

Jag går in på Facebook och får upp ett minne (som man alltid får nu för tiden då man haft många år med dessa sociala medier) och ser bild på den mest fantastiska chokladsåsen. Det står att det är i dag 10 år sedan jag postade den bilden.

Det suger tag i mig och känner hur världen snurrar extremt fort runt i rummet. Hur kan det ha gått 10 år??? Det är så mycket jag nu ser framför ögonen. Minnen från förr, rum som inte längre finns, människor jag då inte ens visste fanns.

Jo jag ska förklara.

Jag började blogga för tidningen Amelia november 2012. Jag skulle endast gästblogga över julen men jag gav mig den på att bli kvar och jobbade stenhårt. Och det blev jag. Lite oklart om vad jag hade för profil då jag skrev om mat, bak, inredning, pyssel, familjeliv och lite allt möjligt. En blogg bland alla andra. Redaktionen var väl nöjd men kanske inte att jag hade en given framtid som bloggare. Detta var ju bara min sidogrej. Men sedan, den 21.a februari 2013 postade jag receptet på den chokladsås vi haft i min familj sedan 60-talet och den flög som man säger i branschen. Den tog fart och inlägget delades och spreds helt otroligt. Den blev viral.

Denna lilla chokladsås gjorde att min blogg liksom rankades högre, blev synlig och fick ta plats. Trafiken till bloggen rusade. Chokladsåsen blev möjligheten att växa.

Det som också får det att snurra när jag ser detta minne är att det som var “nyss” är 10 år sedan. Vi bodde då i lägenhet i stan, hade två barn, jag var heltidsanställd på byrå. Ett annat liv, en annan tid.

Idag är verkligheten en annan och adressen ny, familjen utökad, barn som då knappt kunde gå är nu längre än jag och jag driver aktiebolag och skriver böcker. Vänner som nu betyder allt men då inte ens fanns. Det snurrar till i huvudet.

Lilla chokladsås. Du fick mig nu att tidsresa. Du fick mig att växa. Och god är du också. Världens godaste!

Har du som läser detta hängt med så länge? Eller är du en ny bloggläsare?

Comments (2)

  • Jeg husker den! Og har laget den, men nå er det lenge siden så det minner meg om å ta den frem igjen.

    Takk for en av de beste bloggene med gode bilder og små, men gjennomførbare prosjekt. Du minner meg på å være kreativ i hverdagen. Skal kjøpe bøkene dine når jeg er i Sverige neste gang (kan sikkert bestilles på nett også, men stas å handle på reise også..) Klem fra Oslo 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.