Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

16 juni, 2014

Midsommardukning – rolig idé på bordsplacering

På fredag är det midsommarafton och dags för midsommardukning! Underbara, härliga midsommar!!

Älskar verkligen denna högtid då det är naturen som står i fokus. Att vara kvar i hemmet, inomhus på självaste midsommar skulle aldrig gå. Det är väl därför skämtet om att sillen åker in å ut hela tiden mellan sol och regn för ute vill nog ALLA vara.

Övriga ingredienser som måste vara med är människor jag tycker om, sill och god mat, jordgubbar, sommarsånger och -lekar. Och så klart är även bra väder även med på önskelistan.

I dekorationsväg så är det väl den svenska flaggan och midsommarblomster som står högst i kurs. Det blir genast midsommar med dessa två ingredienserna.

Midsommardukning och idé på bordsplacering

Tänkte att jag ville göra en passande midsommardukning och något med de små söta tändsticksflaggorna. Att skriva gästens namn på det längsgående gula fältet är väl smart?

Något som säkert finns med på 98% på borden av de som firar midsommar är väl färskpotatisen så en rå färskpotatis får agera flagghållare. Och vips så var det klart!

midsommardukning

Mitt bästa tips till midsommardukningen är att på självaste midsommar gå ut i naturen och plocka med sig famnen full av alla de fina blommor och strån som nu finns på ängar, fält och i vägkanterna. Sätt i höga vaser eller i låga glas, det är beroende på blommorna som plockas. Det är så vackert med den naturliga och lite spretiga buketten – det är verkligen midsommar för mig.

Har man inte tillgång eller tid att ränna ute i naturen så satsa på att nån dag innan köpa blåklint, prästkrage eller liknande och någon röd-lila blomma (tänk rödklöver och midsommarblomma) ihop med några gröna strån och samma effekt uppnås.

Mer midsommartips?
Mina 5  bästa sillar perfekta till midsommar
4 supergods jordgubbstårtor och midsommartårtor
Gör en liten midsommarstång till matbordet av färska örter

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.